Палата представників Конгресу США підтримала надання допомоги Україні

Тепер цей законопроект має схвалити Сенат США та підписати Джо Байден

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект 8035 про виділення допомоги на підтримку України на суму близько 61 млрд доларів.

За схвалення проекту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловилися 112, ще семеро не голосували, а один утримався. Далі законопроект має підтримати Сенат та схвалити президент Джо Байден.

Ухвалення законопроекту супроводжувалося оваціями з боку конгресменів. Також члени Палати почали розмахувати українськими прапорами, через що отримали зауваження, оскільки у Конгресі заборонено розгортати прапори іноземних держав.

Тепер пакет буде передано на розгляд Сенату як зміни до сенатського законопроекту про міжнародну допомогу США HR.815, який було ухвалено у лютому.

Це має спростити процедуру затвердження пакету в Сенаті. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проект.

На що будуть спрямовані кошти із $60,84 млрд допомоги Україні:

Також Палатою представників США прийнятий законопроект 8038 - про використання для України заморожених активів рф. Україна за цієї процедурою може отримати близько 8 млрд доларів. Тепер цей законопроект має схвалити Сенат США.

Президент України Володимир Зеленський висловив подяку за американську підтримку:

«Сьогодні ми отримали очікуване за яке боролися рішення. Це дуже вагомий пакет, який відчують і наші воїни на передовій, наші міста та села, які страждають від російського терору. Ми використовуємо американську підтримку, щоб зміцнити обидва наші народи і наблизити справедливе завершення цієї війни - війни, яку путін має програти!»

Микола Степанов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 14:09 32

Іспанські ЗМІ чомусь впевнені, що Андрій міг запобігти пошкодженню Дані

Коментарі