Гол Кімміха. Баварія мінімально перемогла Арсенал і вийшла у півфінал ЛЧ

Мюнхенська команда впевнено вкотре пройшла «канонірів»

Ще за часів Арсена Венгера «Баварія» досить часто грала з «Арсеналом» в Лізі чемпіонів. Результати матчів були практично завжди однаковими - мюнхенці перемагали суперників, крім того, часто любили це зробити з рахунком 5:1. Після ери Венгера «Арсенал» надовго випав з Ліги чемпіонів, і ось знову зустрівся з своїм вже добрим знайомим. Нагадаємо, що перший матч тиждень тому між командами закінчився бойовими 2:2.

Олександр Зінченко залишився в запасі, його замінив тепер не Ківіор, а Томіясу. В «Баварії» звертала на себе увагу зв'язка на лівому фланзі Мазрауї та Геррейру.

На відміну від попереднього матчу, команди вирішили зробити ставку на захист, резонно зауваживши, що якщо не пропустити, то, може, і забити якось теж вдасться. Щоправда, для нейтральних вболівальників такі «шахи» виглядали не дуже цікавими, ми вже звикли, що пізні стадії ЛЧ - це феєрія пристрастей, емоцій, голів і фолів.

Getty Images/Global Images Ukraine

В першому таймі небезпечні моменти можна було перерахувати на пальцях - це були удари Едегора та Мартінеллі, з якими справився Нойєр, а також вибігання на ворота Мазрауї та його перекидання Раї, з яким останній справився.

А в другому таймі все стало якщо й веселіше, то не надто. Спершу відразу на старті могли забивати Горецка після навісу Кімміха (влучив у поперечину) і Геррейру, добиваючи (захист впоравився). Дрібні моменти типу віддавання пасу Раї Вайтом в протихід теж були, але теж не надто багато. А потім сталася кульмінація поєдинку - Геррейру зліва ідеально подав, Кімміх ідеально відкрився та ввігнав м'яч головою у лівий верхній кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

І відразу стало зрозуміло, що, мабуть, це все. «Каноніри» спробували, звісно, щось зробити, але різниця в досвіді була величезною і невміння щось змінити для лондонців було аж надто очевидним. В них не вийшов нормальним ні натиск, ні фінальний штурм. Залишалося тільки дочекатися офіційного завершення поєдинку.

Свисток нідерландця Данні Маккелі зафіксував мінімальну перемогу «Баварії». Мюнхенці тепер пробуватимуть вийти у фінал ЛЧ, для цього їм буде потрібно обіграти «Реал». А «Арсенал» тепер спокійно може зосередитися на боротьбі за внутрішнє чемпіонство, єврокубкова кампанія для них завершилася.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матч-відповідь (перший матч - 2:2)

«Баварія» - «Арсенал» - 1:0

Гол: Кімміх, 63

Попередження: Лаймер, 55, Кімміх, 90+2 - Вайт, 85

«Баварія»: Нойєр - Кімміх, Дайєр, де Лігт, Мазрауї (Кім Мін Дже), 75 - Лаймер, Горецка - Сане (Упамекано, 89), Мусіала, Геррейру - Кейн

«Арсенал»: Рая - Вайт, Габріел, Саліба, Томіясу (Нкетіа, 86) - Едегор, Жоржиньо (Жезус, 68), Райс - Сака, Хаверц, Мартінеллі (Троссард, 68)

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон: «Альянц-Арена» (Мюнхен, Німеччина)

БАВАРІЯ - АРСЕНАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 00:01 2

Артем Довбик може влітку змінити клуб

Коментарі