ЧС з хокею U-18. Україна у складному матчі переграла Данію

Друга перемога української збірної на чемпіонаті світу

Збірна України U-18 провела другий матч на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1A, суперником були господарі турніру данці. Гра завершилася з рахунком 3:1 на користь українців.

Команди підходили до зустрічі у різному настрої: українці відкрили турнір перемогою над Японією, а Данія несподівано програла Угорщині. Зазначимо, що торік данці спокійно обіграли Україну 5:1.

У першому періоді за рівного хокею суперники обмінялися невдалими розіграшами більшості, але за активної гри забити не зуміли. Опоненти мали по одному класному моменту, проте воротарі діяли надійно.

У другій 20-хвилинці українці виглядали трохи краще та вийшли вперед. Попри те, що Данія швидко відігралася, Україна закинула другу шайбу. Дубль зробив Микита Куліков. Цікаво, що вчора дубль оформив Михайло Гапоненко.

Данія мала два шанси в більшості, але і воротар Олександр Левшин діяв надійно, і в одному-двох моментах нам відверто пощастило.

На старті заключного періоду українці отримали більшість, яку вдалося реалізувати. Класну передачу Гапоненка з-за воріт замкнув Шульга. До фінальної сирени Україна показала дорослу гру та спокійно стримала натиск суперника. Хокеїсти добре пресингували та постійно намагалися тримати шайбу у зоні данців. Головне, що обійшлося без вилучень. Загалом у господарів був лише один реальний шанс, але Левшин врятував. Олександр у двох матчах пропустив лише дві шайби.

За підсумками двох ігрових днів лідирує Німеччина, яка сьогодні розгромила Угорщину 8:2. Саме з німцями Україна проведе наступний матч у середу.

Чемпіонат світу з хокею U-18. Дивізіон 1A

Данія U-18 - Україна U-18 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Шайби: 26:23 Куліков (Косарєв) - 0:1, 29:42 Ольсен - 1:1, 30:46 Куліков (Денисенко, Трущенко) - 1:2, 44:09 Шульга (Гапоненко, Євтехов - більш) - 1:3

Воротарі: Крістенсен - Левшин

1. Німеччина - 6
2. Україна - 6
3. Австрія - 3
4. Угорщина - 3
5. Данія - 0
6. Японія - 0

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 12:42 15

«Чорноморець» визнано критично важливим клубом для функціонування економіки

Коментарі