Юлія СТАРОДУБЦЕВА: «Мене запрошували до збірної ще на матч із Нідерландами»

Українка була викликана на поєдинок із румунками

Українська тенісистка Юлія Стародубцева (WTA 138) розповіла про дебютний виклик до збірної України на Кубок Біллі Джин Кінг та різницю між командними та індивідуальними матчами:

«Мене вперше запросили зіграти за збірну ще минулого разу, коли ми грали матч проти збірної Нідерландів у Литві. Я не змогла тоді поїхати, бо я мала проблеми з виїздом із США. Цього разу мені написали теж. Гра мала відбутися у самій Америці. Тож для мене це дуже класно. З дому мені летіти сюди десь три години.

Коли мені зателефонував капітан Михайло Філіма, то я була дуже рада. Мені було байдуже, яким номером я буду, третім чи п'ятим. Для мене це чудова можливість. Я люблю свою країну. Якби у мене була така можливість, я жила б в Україні, але зараз такі обставини, що я не можу.

У команді мене прийняли добре. Особливих ритуалів для новачків, як у футболістів, немає, але на офіційній вечері мені довелося говорити. Мені сказали, що це буде нова традиція, і вона почалася з мене. Я була не дуже рада, але начебто виступила добре. Було весело.

Я знаю, що таке грати у команді, бо грала у команді свого університету. Коли ти в одній команді з українками, це схожа історія, але це навіть краще. Це надзвичайно класна атмосфера. Ми всі один одного розуміємо, всі на одній хвилі. Я насолоджуюся своїм часом тут, нашими тренуваннями.

Бути тут із Лесею, Еліною та сестрами Кіченок, ділити з ними корт - це, можна сказати, велика честь для мене. Тому я дуже рада, що в мене з'явилася можливість приїхати. Мені так класно тут тренуватися з усіма дівчатами, що я відчуваю, що можу вийти та зіграти.

Але якщо я навіть не гратиму, просто підтримуватиму їх. Думаю, що у нас може все вийти. Я сподіваюся, що я зможу допомогти команді на корті або поза кортом. Але в будь-якому разі я сподіваюся, що в нас все вийде», - сказала Стародубцева.

12 квітня першими на корт у матчевому протистоянні вийдуть Леся Цуренко та Ана Богдан.

Данііл Агарков Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 09:37 1

Український боксер став абсолютним чемпіоном світоу у хевівейті