В день прильота вихованців Кривбаса намагався переманити український гранд

Олег Чайка обурений такою поведінкою неназваного клубу

Директор академії «Кривбаса» Олег Чайка прокоментував ракетний удар рф по будівлі Дніпровського фахового коледжу спорту, частиною якого є відділення школи криворізького клубу.

- Олег Миколайович, розкажіть більш детальніше про те, що сталося і яка ситуація наразі?

- Щодня в будівлі ДФКС живуть і тренуються близько 500 учнів та студентів, близько 200 з яких - це юні футболісти; працюють 170 педагогів й вчителів зі спорту та вихователів. Мирні люди, спортсмени, діти… в життя яких прийшов «руський мир». Внаслідок прильоту було частково зруйновано будівлю, пошкоджено вікна та кабінети, але, найголовніше, що в момент удару наші вихованці разом із працівниками коледжу перебували в укритті. Це вберегло їхні життя і здоров'я.

- Як ми розуміємо зараз тривають ремонтні роботи. Де наразі живуть діти та чи не вплинуло це на тренувальний процес і участь в чемпіонаті ДЮФЛУ?

- Зараз триває відновлення будівлі ДФКС і хотілося б подякувати усім, хто приєднався до цього процесу. Частково діти тимчасово знаходяться вдома, але це не вплинуло на тренувальний процес та участь в чемпіонаті ДЮФЛУ. Всупереч всьому команда УФК «Кривбас» продовжує захищати червоно-білі кольори і, впевнений, вже зовсім скоро вони зможуть повернутися до повноцінної роботи та тренувань у рідних стінах!

- Як відомо, біда обʼєднує і разом можна подолати будь-які труднощі. Скажіть, хто виявився в такий тяжкий момент поруч?

- По-перше, велика червоно-біла родина завжди підтримує один одного у будь-якій ситуації, а тут навіть і мови не могло бути. Керівництво клубу одразу виїхало в Дніпро і було поруч тоді й зараз. По-друге, велика подяка голові Дніпропетровської обласної ради Миколі Лукашуку за активну допомогу. Разом ми навіть організували виїзд хлопців з УФК на гру УПЛ проти «Ворскли».

- Скажіть, а були якись пропозиції підтримки від інших клубів?

- Чесно кажучи, ця ситуація шокувала нас двічі. Приліт - це черговий терористичний акт нашого неадекватного сусіда, який майже щодня тероризує мирне населення України. А от є те, чому дійсно немає пояснення. В день трагедії деяким нашим юним гравцям зателефонували скаути одного з наших грандів і запропонували переїхати і тренуватися з їхнім клубом, начебто, в безпеці. Одразу після прильоту! Не всій команді, а тільки точково найсильнішим гравцям. Це просто не вкладається в голові. Це ж мародерство якесь? Як-то кажуть, з такими «своїми» і ворогів не треба.

Дмитро Вербинський Джерело: ФК Кривбас
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 травня 2024, 07:01 12

Астон Вілла не опуститься нижче 4-го місця після поразки Тоттенхема у матчі з Ман Сіті

Коментарі