Прометей звитягою завершив регулярний сезон ЛЕБЛ. Хто суперник у 1/4 фіналу

Вигравши у клубу Талтех, Прометей готуватиметься до серії з командою Огре

Поєдинок у Таллінні, столиці Естонії, між місцевим клубом ТалТех та українським Прометеєм завершував регулярний сезон у Латвійсько-Естонській лізі. Цей матч уже ніяк не впливав на остаточне розташування команд у турнірній таблиці, проте суперники відповідально підійшли до протистояння.

У дебюті набагато краще виглядав Прометей. Підопічнi Ронена Гінзбурга вже на екваторі стартової чверті встановили свій гандикап на двозначній позначці. При цьому у них виходило далеко не все. Наприклад, за всю чверть титани 6 разів атакували кошик господарів паркету з периметра, але так і не вразили його. Натомість Прометей показав зразковий захист, дозволивши супернику набрати лише 11 очок за чверть.

До честi естонського клубу, він зумів показати, що вміє тримати удар. Після -12 для себе за підсумками стартового десятихвилинного відрізка, ТалТех організував ривок 7:0, а згодом на рівних провів другу половину гри, навіть вигравши третю чверть. Щоправда, на той час гості вже створили для себе комфортний відрив: більш ніж у два десятки очок. Ще перед великою перервою Прометей зусиллями Марча, Санона та Клавелла підправив реалізацію триочкових кидків.

За великим рахунком остаточно долю поєдинку було вирішено саме у другій чверті. Після великої перерви команда Ронена Гінзбурга без жодних хвилювань довела матч до перемоги, 26-ї загалом у регулярному сезоні.

З точки зору індивідуальної статистики сьогодні виділялися Рональд Марч та В'ячеслав Бобров. Американський легіонер команди набрав 20 очок, а В'ячеслав оформив другий дабл-дабл у сезоні: 19 очок + 11 підбирань.

Українська команда посіла 2-ге місце у регулярному чемпіонаті й тепер готуватиметься до чвертьфінальної серії плей-оф із латвійським клубом Огре. При цьому титани матимуть у серії перевагу свого майданчика.

Латвійська-Естонська баскетбольна ліга

27 березня. Таллiнн (Естонiя). ТалТех Спордiхун. 314 глядачiв.

ТалТех (Таллiнн, Естонія) - Прометей (Україна) - 81:104 (11:23, 20:30, 20:17, 30:34)

ТалТех: Юркатамм (11 + 8 пiдбирань), Кууба (8), Пехка (8), Iлвес (18 + 6 передач), Метсалу, капiтан (2 + 7 пiдбирань) - стартова п'ятiрка; Вяльб (2), Мальм (0), Андре (9), Саал (23 + 5 пiдбирань).

Прометей: Марч (20), Бобров (19 + 11 пiдбирань), Кеннедi (0), Одiасе (9 + 5 пiдбирань + 4 передачi), Сидоров, капiтан (5 + 4 передачi) - стартова п'ятiрка; Балвiн (14 + 7 пiдбирань), Ткаченко (10), Санон (14), Клавелл (13).

Пари 1/4 фіналу ЛЕБЛ

Підсумкова турнірна таблиця

Відеозапис матчу

Микола Степанюк Джерело: БК Прометей
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 05:35 0

Андрій опублікував пост у своєму Instagram

Коментарі