Іван ПЕТРЯК: «Сильнішого українського футболіста, ніж Мудрик, я не бачив»

Півзахисник «Полісся» оцінив колишнього партнера

Півзахисник житомирського «Полісся» Іван Петряк розповів про свій досвід конкуренції з Михайлом Мудриком та порівняв його з іншими українськими вінгерами.

- Ти прийшов на таку позицію, зараз там на ній грав Бені Макуана, він травмувався. Бені Макуана для житомирських уболівальників - топ. Улюбленець. Один із. Тобто, ти розумієш, яка в тебе відповідальна місія?

- Та, звісно, розумію, я ж не перший раз. Нічого страшного. Будемо конкурувати. Будемо доводити. Навпаки, якщо на твоїй позиції кращий конкурент - ти ж теж не зупиняєшся. Ти бачиш десь в чомусь гірший, в чомусь кращий, ти конкуруєш. І в цьому виграєш не ти і не він, в цьому виграє команда. Для мене це нормальний процес.

- Останній твій період в Шахтарі, яким він для тебе видався?

- Останній період в Шахтарі?

- Ну, ми не беремо травму.

- Невдалий. Максимально невдалий.

- Що тобі завадило? Ну травма, я розумію, уже була в кінці.

- Я прийшов і конкретно знав, що зараз Міша Мудрик грає - його будуть продавати. Нормально. Я приїхав з Угорщини. Мені сказали - пів року у тебе буде менше ігрового часу. Десь там може будеш не на своїх позиціях. Все просто, я розумів, куди я йду. Контракт довгостроковий. І Міша 20 років - 100 мільйонів. Все ок, все правильно. Для «Шахтаря» - це топ-трансфер.

- Не хотілося знову піти в оренду?

- Почекайте, я тільки підписав - мені сказали через пів року Міша йде і все. Ну і все. Міша пішов і я… Зламався.

- А хто зараз найсильніший лівий вінгер в Україні?

- Мишко (Михайло Мудрик, - ред.). Я в кращі роки застав ще Ярмолу (Андрій Ярмоленко, - ред.), Конопу (Євген Коноплянка, - ред.).

- А якщо порівнювати, Коноплянка чи Мудрик? Коноплянка - в своїх найкращих кондиціях?

- Сильнішого українського футболіста, ніж Мудрик, я не бачив. Я зараз знаю, що скажуть - та зрозуміло. Я кажу так, тому що я його бачив кожен день. Півроку, кожен день. Це якщо люди подивилися футбол - його випустили на 10 хвилин. А я його бачив кожен день, кожне тренування, як він працює. Для мене він найсильніший український футболіст. У нього зараз не пішло - так. В «Челсі» він зараз показує ну відсотків 11, щоб не 10, бо 10% це - жорстко. Я бачу потенціал, я дуже сильно в нього вірю. Йому треба щоб в нього повірили, як Де Дзербі і Йовічевич. І він такий був розслаблений, розкутий, тиску не було. Він знає, що він буде грати - то його ніхто зловити не міг взагалі.

Сергій Рип'юк Джерело: ФК Полісся
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 08 травня 2024, 14:39 8

32-річна Каміла Джорджі повісила ракетку на цвях

Коментарі