Іван ПЕТРЯК: «Назвав сина на честь тестя, який загинув на війні»

Півзахисник «Полісся» розповів історію про батька своєї дружини

Півзахисник житомирського «Полісся» Іван Петряк розповів про свого тестя, який, маючи інвалідність, пішов воювати добровольцем і загинув на російсько-українській війні.

- Розкажи, третій син? Перерахуй, будь-ласка, скільки років, як звати твоїх дітей?

- Чотири роки - Гордій, два - Макар, третій - Іван.

- Ви Іван назвали?

​​​​​​-​​​Так.

- Правильно я розумію, що назвали на честь дідуся?

- Ну, звичайно. Якби була дівчинка, була б Іванка. У нас інших варіантів не було, якщо хлопчик - Іван. На честь дідуся. Це навіть не обговорювалось.

- Просто, для тих уболівальників, які не знають - мова про твого тестя, який загинув на війні.

-​​​​​​​Так, це в нашій ситуації, в нашій сім'ї це не обговорюється. Для нас це величезна втрата по цей день. Важко нам, важко. Теща є ж, ви не забувайте. Нам важко - і дружині тяжко, і всім. На його честь, на честь того, що він пішов добровольцем в перші дні війни.... І зараз у нас багато хлопців загинуло і кожен день у нас втрати. Це війна. Але він тоді пішов добровольцем, коли толком нам ніхто, ні Америка, ні Європа не допомагали зброєю і він два місяці провоював - і зараз уже так, з ким там спілкувався з військовими і якось дивом кулеметами танки зупиняли в перші дні. Він пішов, пішов і загинув.

-​​​​​​​ Найяскравіший якийсь спогад, якщо ви згадуєте свого тестя, про що там? Якась історія можливо така, цікава.

- Ми з ним були дуже близькі. Він же мав інвалідність. Він під військоматом спав - а йому кажуть: йди звідси. Йому казали, та почекай, може десь в тилу буде служба - у нього одна рука не згиналась. Він подзвонив - ми ще тоді були в Угорщині, подзвонив, каже, я піду медиком, хоч і не мав відповідної освіти. Тещі і дружині зайшло. А потім мені дзвонить: «Ванюха, я погнав - усім скажи, що я буду там людей лікувати, а я піду». Я йому і кажу: «Я зрозумів». Він каже: «Тільки там нікому не кажи, по-тихому, щоб метушні не було, паніки, щоб я ще й за них не переживав». Я кажу: «Все, зрозумів». Така була людина.

​​​​​​​

Сергій Рип'юк Джерело: ФК Полісся
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 08 травня 2024, 14:39 8

32-річна Каміла Джорджі повісила ракетку на цвях