Руслан РОТАНЬ: «Нам важливо якомога якісніше підготуватися до Олімпіади»

Головний тренер олімпійської збірної України відповів на кілька запитань журналістів

Головний тренер олімпійської збірної України та «Олександрії» Руслан Ротань відповів на кілька запитань журналістів напередодні товариського матчу проти команди Японії U-23.

- Яке головне завдання стоїть перед збірною України в прийдешньому матчі?

- Перш за все, ми хочемо від нашої країни подякувати народу Японії за те, що, незважаючи на велику відстань між нашими державами, він дуже близький до нас. Японія - одна з перших країн, яка стала разом із нами й надає Україні багато допомоги для боротьби з агресором.

Щодо питання, та зараз ми розпочинаємо підготовку до Олімпійських ігор. І нам важливо підготуватися до них якомога якісніше. Тому гра зі збірною Японії дуже корисна. Наш суперник - дуже якісна команда. Ми переглядали її матчі. Хочу побажати вашій збірній потрапити на Олімпійські ігри. Ми вболіватимемо за вас, а можливо, і будемо разом в одній групі.

- Розкажіть, будь ласка, як вам вдалося створити таку сильну команду.

- Дякую вам за комплімент і хочу зазначити, що наша нація, і футболісти зокрема, - максималісти. Успіх нашої олімпійської збірної для нас дуже важливий крок уперед. Ми вперше потрапили на Олімпійські ігри, й у нас ще немає досвіду виступів там. Для нашої країни це дуже важливо, але ще важливіше підготуватися до Ігор і добре себе показати. У нас дійсно сильна збірна. Єдина проблема на сьогодні, яку я бачу, це те, що не всі українські клуби готові відпускати гравців. Такого не повинно бути, адже це престиж нашої країни - особливо в такий час. Ми ж будемо намагатися покращити нашу гру, адже є ще куди розвиватися.

- Яка у Вас кадрова ситуація?

- Ситуація в нас така, що наразі наша перша збірна виступає у кваліфікації Євро-2024, й у ній є гравці олімпійської збірної, яких ми б хотіли бачити на Іграх. До того ж, молодіжна збірна зараз гратиме важливий матч відбору європейської першості проти Азербайджану. Тож поєдинок з Японією - напевно, третій у пріоритеті, адже це товариський матч. Попри це, для нас він дуже важливий. У нас є хлопці, які не задіяні в тих офіційних матчах і вперше потрапили в олімпійську команду. Тому можливість поїхати на Олімпійські ігри - це для них великий шанс, і вони на цьому сконцентровані.

- Як Вам працюється з новим президентом УАФ Андрієм Шевченком?

- У нас усе складається добре. Найголовніше, що в нас є комунікація й порозуміння. Пан Андрій добре ставиться до олімпійської збірної й розуміє, що Ігри - це дуже важливі змагання. Ми хочемо подякувати за організацію підготовки команди в Угорщині, де ми мали можливість тренуватися в гарних умовах. Для нас це дуже важливо, адже ця команда тільки зібралася, і для нас ці дні були як ковток свіжого повітря. У нас є діалог з Андрієм Шевченком і є допомога в усіх необхідних нам моментах. Ми вдячні за це Українській асоціації футболу та пану Андрію особисто.

Контрольний матч Японія U-23 - Україна U-23 відбудеться 25 березня.

Дмитро Вербинський Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 травня 2024, 12:28 5

Луїс Льопіс вважає, якщо Куртуа набере свою найкращу форму – то він повинен грати

Коментарі