Гол на 90+5 хвилині. Кривбас дотиснув Колос у напруженій кінцівці

Криворізька команда все ж таки зуміла набрати три очки

Захист «Колоса» є найкращим в чемпіонаті, команда пропустила до цього матчу тільки чотирнадцять голів. Саме цю оборону потрібно було зламати «Кривбасу», щоб не випадати з чемпіонської гонки.

Були припущення, що Ярослав Вишняк вирішить грати в п'ять захисників, але, на щастя, цього не сталося. Чого на щастя? І з чотирма захисниками «Колос» сів в оборону і в першу чергу думав про захист. Щоправда, винятком стали стартові хвилини гри, коли ковалівці були дуже активними і постійно вантажили м'яч вперед на свого майже двометрового форварда, який справно отримував м'яч і міг запропонувати хоч якесь продовження.

А так все було не надто весело. «Кривбас» за перший тайм взагалі не пробив жодного разу в площину воріт, а «Колос» хоч і потурбував Кліщука, але не надто серйозно. На фоні інших виділявся Даніель Соса, який сідав дуже глибоко і розпочинав атаки з глибини, при потребі і руйнуючи чужі. Найгострішим моментом тайму став удар головою Прінса поруч з дев'яткою після кутового.

УПЛ

На другий тайм Вернидуб не випустив Іліча, хорват непогано відбирав м'яч біля своїх воріт, але розвивати атаки точно в нього не виходило, і Бандейру, який теж грішив обрізками. На полі відповідно з'явилися Вакулко і Понєдєльнік. Ковалівців все влаштовувало, тому замін в перерві не було.

Монотонна гра протривала і майже весь другий тайм, дивитися відверто було нецікаво. Майже - бо кінцівка таки змінила враження про гру. На полі з'явився Кожушко, міг відразу забивати, але після суперпасу Соси не зумів реалізувати вихід на ворота.

В останній п'ятнадцятихвилинці (мається на увазі разом з доданим часом) був і ще один момент Кожушка (на пару з Задеракою не зуміли влучно пробити), і претензія на пенальті в ковалівські ворота (ВАР показав, що рука Оріховського була в природньому становищі), і зрізка в свої ворота від Бурди (Фесюн витягнув), і веселі каруселі від команд, коли на атаку відразу відповідалося контратакою. Але все ж «Кривбас», який ніби прокинувся, дуже хотів виграти і зробив це - мабуть, кращий гравець матчу Соса з глибини виконав закидання на фланг, Кожушко підхопив і реабілітувався за промахи, викотивши під удар Бізімані. Удар того в лівий нижній кут під саму штангу Фесюн не дістав.

УПЛ

750 глядачів, які були на грі, отримали свої позитивні емоції, це відчувалося й через екран. Та й «Кривбас» дуже хотів набрати три очки, оскільки було оголошено, що ця гра присвячена пам'яті полеглих на війні героїв-фанатів криворізького клубу.

1:0 - «Кривбас» з гарним настроєм йде на міжнародну паузу, чемпіонська інтрига зберігається. А «Колос» вже пробуватиме виправити серію з трьох поразок поспіль.

Наші оцінки:

Заміни Кривбаса: Понєдєльнік - 6,0, Вакулко - 5,5, Хомченовський - 5,5, Задерака - 5,0, Кожушко - 5,5.

Заміни Колоса: Рангел - 5,5, Гусол, Криворучко, Безбородько - всі без оцінки.

Українська Прем'єр-ліга. 21 тур

«Кривбас» - «Колос» - 1:0

Гол: Бізімана, 90+5

Попередження: Бізімана, 36, Понєдєльнік, 49 - Цуріков, 24, Демченко, 48, Паулаускас, 72, Лучкевич, 73, Рангел, 90+2

«Кривбас»: Кліщук - Бандейра (Понєдєльнік, 46), Бескоровайний, Стецьков, Дібанго - Іліч (Вакулко, 46), Д. Кузик (Хомченовський, 63) - Луньов (Задерака, 63), Бізімана, Соса - Прінс (Кожушко, 72)

Запас: Маханьков, Хома, Сантіні, Татарков, Твердохліб, Микитишин, По

«Колос»: Фесюн - Лучкевич, Бондаренко, Бурда, Цуріков - Богданов (Гусол, 85), Демченко (Рангел, 73) - Ільїн (Криворучко, 85), Оріховський, Топалов - Паулаускас (Безбородько, 82)

Запас: Горох, Мисак, Ємець, Чорноморець, Гончаренко, Кукош, Мілько, Салабай

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон: «Гірник» (Кривий Ріг)

КРИВБАС- КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 07:18 7

Мадридський клуб обіграв мюнхенців та вийшов у фінал Ліги чемпіонів 2023/24

Коментарі