ЦУКАНОВ: «Після пропущеного голу Шахтар взяв гру до своїх рук»

Спаринг проти львівських Карпат відбувся 15 березня на стадіоні України

У п'ятницю, 15 березня, на львівському стадіоні «Україна» лідер УПЛ «Шахтар» провів спаринг з лідером Першої ліги «Карпатами» (2:2).

Поєдинок розпочався одразу з гола господарів: уже на 1-й хвилині карпатівцям вдалася атака правим флангом, м'яч доставили в центр штрафного, звідки Костенко вразив нижній кут. Проте вже на 13-й хвилині «оранжево-чорні» зрівняли рахунок: у швидкому випаді Віктор Цуканов чудовим пасом розрізав оборону львів'ян та вивів на ворота Траоре, і Лассіна ударом у дотик пробив кіпера - 1:1.

Від цієї миті ігрова ініціатива остаточно перейшла до «гірників», і невдовзі забив Келсі, але гол не був зарахований через офсайд. Утім, підопічні Маріно Пушича продовжували йти вперед і домоглися свого на 34-й хвилині: у контратаці Лассіна Траоре заграв Невертона, бразилець повернув м'яч прострільною передачею, а буркінійський форвард замкнув із меж воротарського й оформив дубль - 1:2. Після цього активізувалися вже господарі й у час, що залишився до перерви, створили кілька небезпечних моментів біля воріт Артура Рудька, проте відзначитися вдруге їм не вдалося.

На старті другого тайму в «Шахтаря» відбулася потрійна заміна: на поле вийшли Денис Твардовський, Іраклі Азаров та Кевін. Команди продовжували тримати високий темп, проте здебільшого всі події зводилися до боротьби в центрі поля, а гольових моментів майже не виникало. «Гірники» намагалися у своєму стилі активно комбінувати на половині суперника, але без суттєвого просування до воріт.

А ось львів'яни свій чи не перший шанс перетворили на гол: Булеза впав у карній зоні в боротьбі з Педріньо, і арбітр призначив пенальті, який на 76-й хвилині реалізував Аріельсон. Невдовзі господарі мали можливість вийти вперед, але Твардовський урятував після удару Булези в дальній кут, а Міроші завадив одразу двом опонентам зіграти на добиванні. На останніх хвилинах момент мали й донеччани, коли гострий простріл Невертона від лицьової перехопив воротар.

Зафіксована нічия 2:2 у товариській грі «Шахтаря» та «Карпат».

Товариський матч. Львів, 15 березня

«Карпати» (Львів) - «Шахтар» (Донецьк) - 2:2 (1:2)

Голи: 1:0 Костенко (1), 1:1 Траоре (13), 1:2 Траоре (34), 2:2 Аріельсон (76, пен.)

Шахтар: Рудько (Твардовський, 46), Гочолеішвілі, Назарина, Міроші, Педріньйо, Бондаренко (к) (Азаров, 46), Цуканов (Кевін, 46), Криськів (Удод, 70), Невертон, Келсі (Ющенко, 80), Траоре

ВІДЕО. ЦУКАНОВ: «Після пропущеного голу Шахтар взяв гру до своїх рук»

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 15:42 20

Ребров провів прес-конференцію перед грою Ліги націй