Шевченко висловився щодо мобілізації українських футболістів

Президент УАФ вважає, що важливо мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку України

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко висловився щодо можливої мобілізації українських футболістів:

«Це питання дуже складне, тому що мова йде не тільки про гравців, а й про тренерів, лікарів, суддів. Але… Спорт відіграє важливу представницьку роль як всередині країни, так і за кордоном. Підготовка та участь у змаганнях є маркером продовження життя в державі, яка веде війну. Окрім того, спорт завжди, а за нинішніх умов це особливо важливо, залишається ефективним важелем впливу на міжнародну спільноту. Це майданчик, щоб доносити важливі для нас наративи для міжнародної аудиторії. Ми маємо допомагати утримувати Україну у фокусі міжнародної адженди, в тому числі за допомогою спорту і футболу зокрема.

Тому навіть в такий складний момент, на мою думку, важливо продовжувати брати участь в змаганнях на найвищому рівні, представляючи Україну і постійно мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку нашої держави. Проте, фінальне рішення щодо того, в якій кількості, на яких подіях та хто саме має представляти Україну, ухвалюють органи державної влади».

Раніше Андрій Шевченко розповів, чи контактував зі зрадником України Анатолієм Тимощуком після початку повномасштабного вторгнення рф.

Дмитро Вербинський Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 травня 2024, 20:13 2

Карло поспілкувався з Тібо Куртуа після матчу з «Гранадою» (4:0)

Коментарі