Артем ПРИМА: «У цілому своїм етапом я задоволений»

Український біатлоніст – про естафету на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті

Український біатлоніст Артем Прима підсумував естафету на етапі Кубка світу в Солт-Лейк-Сіті.

- Артеме, як почуваєте себе, чи встигли трохи адаптуватися у зв'язку із такою великою різницею в часі?

- Мені здається, що вже адаптувався.

- Після останніх етапів в Європі з дощем та вітром, з яким настроєм виходили на старт сьогодні, як впливають висота та досить тепла погода на самопочуття?

- Тут така погода, що вночі десь 4-5 градусів морозу. А от вдень світить яскраве сонце. Ми знаходимося майже на двох тисячах метрах висоти, сонце пригріває і сніг тане. Тому траса тут важка в плані ковзання лиж, тож робота не така швидкісна, а більше силова. Сьогодні я на своєму етапі сам відчув, а потім, коли підганяв хлопців на трасі, і бачив, що всім було тяжко. Це через погодні умови, сніг плавиться, і немає такої, як хотілося б, швидкісної роботи лиж.

- Сезон підходить до свого завершення, відбувся ЧС, проведені європейські етапи КС, переїзд до Америки, от на тлі цього, як себе почуваєте фізично, чи залишаються ще сили на останні гонки?

- По дистанції було важкувато, втім, як і всім спортсменам. Скільки було сил - всі намагався віддавати, бо розумів, що хлопці за мною будуть бігти, і їм також буде важко. І чим більше вони будуть в контакті із суперниками, тим легше їм буде триматися. В цілому цей сезон для мене був дуже тяжкий, не було тієї звичної форми, яка була до цього. Хоча останні два роки були проблеми зі здоров'ям. Я вже неодноразово говорив, що перебрав із навантаженням влітку, і весь сезон вийшов не таким, на який я сподівався. Так, гонок небагато залишилося, та ще тут етап тільки-но розпочався, ще етап у Канаді, і ми з хлопцями намагаємося віддаватися роботі по максимуму, налаштовуємося на кожен старт, виходимо із бойовим настроєм і стараємося показати гарні результати.

- Ви відмінно відпрацювали стрільбу, як працювалось на вогневому рубежі?

- У цілому своїм етапом я задоволений, особливо стрільбою, відпрацював чисто і досить швидко. Я й на тренуваннях тут намагався стоячи стріляти трохи швидше, тому що тут в горах висотою 1800 метрів ти просто задихаєшся. Тож і намагався такий темп напрацювати на тренуваннях, радий, що в естафеті вдалося добре відпрацювати.

- Чи подобається вам у Солт-Лейк-Сіті, маю на увазі підготовку етапу, траси, місць для вболівальників?

- Тут, звісно, трохи не так, як в Європі, стадіон не дуже великий, особливо у порівнянні з Обергофом чи Антгольцем. Трибун не так багато, та сьогодні глядачів було більш-менш нормально, але вони більше вболівали вздовж траси. Вітаю всю нашу жіночу аудиторію, всіх жінок України з жіночим днем! Нехай у вашому житті буде більше посмішок та радощів. Бажаю скорішої перемоги, щоб наше життя було таким, як до цієї війни.

Олександр Шарадкін Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 14:24 18

Арбітр прийняв помилкове рішення та не дозволив матчу перейти в овертайм