Клубний ЧС-2025. Які команди вже відібралися на турнір?

Підтверджені правила кваліфікації команд, терміни та формат турніру

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оприлюднила всі дані про клубний чемпіонат світу 2025. Підтверджені правила кваліфікації команд, терміни та формат турніру.

У 2025 році вперше відбудеться клубний чемпіонат світу за новим форматом. У ньому візьмуть участь 32 клуби з УЄФА, АФК, КАФ, КОНКАКАФ, КОНМЕБОЛ та ОФК. Нове змагання носитиме назву Mundial de Clubes FIFA.

Першим господарем нового клубного турніру ФІФА стануть Сполучені Штати Америки. Змагання проходитимуть з 15 червня по 13 липня 2025 року.

Кількість команд і правила кваліфікації

У турнірі змагатимуться 32 команди, розподіл між конфедераціями наступний:

Команди, що вже пройшли кваліфікацію на КЧС-2025

Уже кваліфікувалися 19 із 32 команд.

13 вакантних місць будуть заповнені наступним чином:

Критерії кваліфікації. У разі перемоги клубу у двох або більше головних турнірах будь-якої конфедерації протягом періоду 2021-2024 років для надання права виступу на турнірі використовуватиметься рейтинговий шлях.

Кількість клубів з однієї країни буде обмежена двома, за винятком випадків, коли більше ніж два клуби з однієї країни виграють головний клубний турнір будь-якої конфедерації протягом чотирирічного періоду.

Формат КЧС-2025. На груповому етапі 32 команди-учасниці будуть розподілені на 8 груп по 4 команди в кожній. Матчі проходитимуть за одноколовою системою. Дві найкращі команди з групи виходять до 1/8 фіналу. Далі - стикові матчі плей-оф від 1/8 фіналу до фінального поєдинку. Матч за третє місце не проводиться.

Клубний ЧС-2025. Які команди вже відібралися на турнір?

Рейтинг для команд УЄФА

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»