СТУПАР: «Балакін довів, що є одним із наших найкращих арбітрів»

Відомий експерт – про арбітраж матчу «Шахтар» – «Кривбас»

Сьогодні в центральному матчі 19 туру чемпіонату УПЛ «Шахтар» впевнено здолав опір лідера - «Кривбаса» (5:2).

Відомий в минулому рефері Мирослав Ступар ексклюзивно для Sport.ua оцінив дії арбітра цього протистояння Миколи Балакіна:

- Останнім часом Балакін змінив своє доволі зверхнє ставлення до футболістів, що позитивно вплинуло на його арбітраж. На мій погляд, Mикола зараз один з наших найкращих рефері, з ним почали рахуватися й в УЄФА, довіряючи обслуговування престижних міжнародних матчів.

Він і сьогодні добре впорався зі своїми обов'язками. З першим випробуванням Балакін впорався на 22 хвилині, коли донеччани забили другий гол. В цьому ігровому епізоді криворіжці сфолили на Зубкові, який продовжував лежати на газоні. Господарі на це не звертали уваги, швидко розіграли м'яч і Криськів вивів свою команду вперед. Гості почали апелювати до арбітра, забувши, що про фейр-плей мова могла йти, коли б з гри вибув не гравець «Шахтаря». Тому й не дивно, що «гірники» на свій розсуд розпорядилися м'ячем. І криворіжці самі винні, що опинилися в ролі сторонніх спостерігачів.

А в епізоді з вилученням криворіжця Іліча Балакіна підстрахував арбітр VAR Денис Шурман, який звернув увагу на серйозність порушення. І після перегляду відеозапису Балакін показав балканцю вже червону картку. Це яскравий приклад чіткої взаємодії арбітра та арбітра VAR, - сказав Ступар.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 21:01 1

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі