МИХАВКО: «Центрального захисника граю останні рік-півтора»

Молодий захисник «Динамо» – про дебютний матч за киян в УПЛ

Захисник «Динамо» Тарас Михавко прокоментував свій дебют за «Динамо» в матчі УПЛ проти «Металіста 1925».

- Що для вас означає дебют за першу команду «Динамо»?

- Звісно, приємно дебютувати за такий клуб, як «Динамо». Дуже радий, що маю довіру від тренерського штабу та хлопців з команди. Слава Богу, що все склалося, як треба - перемога.

- Про вас багато говорили у міжсезоння. Як ви реагували на те, що вас розцінюють як потенційного гравця основи? Тиснуло?

- Психологічно було трішки важко. Але я зіграв на зборах кілька ігор, і нічого складного не було - звик. А те, що писали… Я загалом не читаю, мені батьки та друзі скидають, що про мене пишуть. Загалом, я не дуже люблю читати, що про мене пишуть інші журналісти.

- Батьки переживають?

- Так, звісно. Дивляться ігри, переживають. Всі друзі, батьки та пацани з команди переживали. Але підказували, все добре.

- Ви - наймолодший. З позиції досвіду, що підказували старші хлопці перед дебютом? Більшість із них теж дебютували не так давно.

- Всі підказували не переживати. З перших хвилини зіграти спокійніше та надійніше, а далі піде. Тому я слухався й те, що підказували старші, виконував.

- Ви змінили вже багато позицій: у «Львові» грали і лівого захисника, і опорника. Центральний захисник - ваша позиція?

- Останні півтора року - так, виключно центрального захисника граю. На зборах грав ще опорного, але це було одного разу. А так виключно центрального захисника граю. У дитинстві в академії грав у центрі поля, але останні рік-півтора граю в центрі захисту.

- Під час другого м'яча була в тому числі ваша помилка. Як партнери відреагували? Що вам підказували?

- Нічого. Сказали не розчаровуватися, усе добре. Там такий епізод був, що я пішов на випередження, а через слизький газон м'яч прослизнув під ногою й я пролетів. Хлопці підтримали. Сказали, що нічого страшного, що здорово зіграв.

- «Динамо» давно шукало центрального захисника. Зрештою, сьогодні ви в основі дебютували. Для вас - це мрія?

- Звичайно, мрія. Я з дитинства вболівав за «Динамо» в українському футболі й завжди мріяв зіграти за першу команду «Динамо». Так вийшло, що мені довірили. Дуже вдячний всім, хто мене підтримує.

Юрій Вишневський Джерело: Профутбол Digital
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 07:17 6

Визнання отримав Кріштіану Роналду