«Знайшов у мене 10 банок пива». Леоненко розкритикував Сабо як тренера

Також колишній нападник «Динамо» згадав легендарний матч проти московського «спартака»

Колишній нападник київського «Динамо» Віктор Леоненко розповів про конфлікт з колишнім головним тренером «біло-синіх» Йожефом Сабо, а також згадав легендарний матч проти московського «спартака».

- Як відбувся прихід Сабо?

- Він спочатку був начальником команди, потім його призначили головним тренером. З приходом Сабо нічого не змінилося, всі вони косили під Лобановського, тому нічого не виходило.

- Але Ваш суперматч зі «спартаком» (3:2) відбувся саме за Сабо, коли Ви дублем принесли перемогу «Динамо».

- Треба сказати спасибі вболівальникам. Коли на трибунах 100 тисяч, неможливо погано грати. Раніше взагалі було соромно погано грати. Якби я посів друге місце у тому чемпіонаті України, то першим сказав би, що я не футболіст. А зараз четверте займають і вважають себе великими. Тому я їх називаю торпедівцями, а не динамівцями. Пишуть, що за Шапаренка хочуть 80 мільйонів. Подивіться, скільки він забив і віддав цього сезону.

Повертаючись до нашої теми, Сабо на матч зі «спартаком» нас ніяк не налаштовував. На той час вся команда хотіла його зняти і призначити Дем'яненка, навіть ходили до керівництва з цим проханням. Пам'ятаю, нас, сімох динамівців, потім викликали співзасновники «Динамо», Медведчук та Суркіси, і сказали: «Дем'яненко не хоче бути головним тренером». Уявляєте, яка атмосфера перед «спартаком», коли вся команда проти Сабо? А ми вийшли та перемогли!

- Чому Сабо так не любили?

- Тому що він багато істерив і завжди шукав винних, як і Фоменко. Пам'ятаю, після вильоту «Динамо» із Кубка України Фоменко сказав нам у роздягальні: «Ну що, вилетіли?». Я йому жорстко відповів: «А ти що, залишився?». Якщо тренер скаржиться, то йому треба шукати іншу роботу. Треба насамперед на себе дивитися. Я вже збився з рахунку, скільки гравців «Динамо» вирізали собі пахи. Французькі лікарі, які оперували гравців Динамо, напевно, мільйонерами стали. Сабо звинувачував у травмах дружин футболістів, мабуть, думав, що часто спали. А причина була у великих навантаженнях.

- Повертаючись до матчу зі «спартаком», як Сабо вибирав склад на гру?

- Перед матчами він читав «Спорт-Експрес» і ставив склад, який писали журналісти. Це мені не одна людина казала, та я й сам помічав. Чомусь «Спорт-Експрес» завжди вгадував склад «Динамо».

- Ви після першого тайму «горіли» 0:2. Що Сабо говорив у роздягальні, після чого в другому таймі ви здійснили камбек?

- Він просто мовчав, думав, що у другому таймі нам ще торбу накидають. Але я оформив дубль, а Ребров забив третій. Ми із Серьогою залишили Сабо головним тренером. Якби програли «спартаку», його прибрали б із команди. Це мені сказали вже через декілька років.

- Сабо розповідав, що часто ловив Вас на порушеннях режиму.

- Це одного разу було. За два тижні зборів він знайшов десять банок із-під пива. Я Сабо не хотів говорити, що випили ми їх із Призетком, бо він був молодий. Я сказав, що п'ю одну банку щодня. На базі не було, куди викидати пляшки, і я їх складав у шафу, де лежали подушки та ковдри. Я ніколи п'яним не ходив, тож не боявся.

Раніше Віктор Леоненко заявив, що йому не подобається бачення гри Валерія Лобановського.

Дмитро Вербинський Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 12 травня 2024, 14:27 24

Український боксер готовий говорити про майбутнє після відпочинку

Коментарі