Стаховський розповів, як воює у спецпідрозділі СБУ Альфа

Колишній тенісист бере участь у бойових діях

Колишній український тенісист Сергій Стаховський після початку повномасштабного вторгнення росії служив у теробороні та бригаді Нацгвардії, а зараз воює у складі спецпідрозділу СБУ Альфа.

Як потрапив до Альфи: «Якби в нас не було повномасштабної війни, то такого кар'єрного стрибка (каже з іронією) бути не могло. Але умови, в яких знаходиться наша країна, дозволяють інколи таким от «ексцесам», як я, з'являтися в не дуже типових для тенісистів місцях».

Які завдання виконує: «Наші групи працюють на лінії зіткнення. Працюють максимально ефективно. У нас є розрахунок міномета, є розрахунок FPV - вони можуть працювати, як у тандемі, так і автономно. Я був під'єднаний більше до частини FPV, як інженер-споряджувач дронів. Влаштовуєш бойову частину на дрон, вставляєш в неї електродетонатор, під'єднуєш до мережі і запускаєш його в повітря».

Про повернення з Авдіївки: «Ми були на Донецькому напрямку, так буде коректно. Застали важкі бої навколо міста, ситуація складна, хоча кількість людей, яких пі*ари втрачають, шалена. Але це від слова зовсім їх ніяк не зупиняє. Я брав участь в обороні Бахмута минулого року і пам'ятаю, які там шалені цифри втрат були у них. Пройшов рік і нічого не змінилося.

Тобто вони максимально не акцептують своїх втрат, їм взагалі пофіг. Вони пускають людей в розхід, як хочуть».

Іван Зінченко Джерело: Українська правда
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 09:25 4

Бути найкращим на молодіжному рівні – зовсім не гарантія успіху у більш зрілі роки…

Коментарі