Сили ППО збили 3 літаки рф. Олещук «підказав» окупантам, де їх шукати

Збито два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35

Вранці 17 лютого на Східному напрямку підрозділами Повітряних сил знищено одразу три ворожі літаки.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук зазначив, що збиті два російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 і один винищувач Су-35.

Після повідомлення Повітряних сил ЗСУ про збиття трьох російських винищувачів пропаганда РФ визнала втрату лише одного борту. У той же час командувач ЗС Микола Олещук навів докази спростування брехні ворога. Генерал-лейтенант нагадав, що Су-35С - одномісний літак, Су-34 - двомісні.

Незважаючи на бравурні заяви російської пропаганди про те, що пілот Су-35С живий, а інші борти повернулися додому, дані радіоперехоплення розмов ворога свідчать, що одного пілота знайшли, інших шукають. Олещук навів дані міжнародної супутникової пошуково-рятувальної системи, яка свідчить про як мінімум чотири факти катапультування.

Командувач потролив противника підказкою, де шукати невидимих колег.

Микола Олещук: «Є така міжнародна супутникова пошуково-рятувальна система - Коспас-Сарсат (Cospas-Sarsat). При аваріях вона повідомляє про місцезнаходження персональних радіобуїв пілотів. Як бачимо, система - робоча! На фото - спрацювало аж чотири Cospas-Sarsat (крапки на карті) - шукайте братів у цих районах! Не дякуйте!»

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Війна | 21 травня 2024, 08:59 0

Українська армія продовжує захищати країну