Сергій ЯЩЕНКО: «Вважаю, що в Шахтаря більше шансів пройти далі»

Колишній гравець «Шахтаря» оцінив дії української команди в першій грі 2024 року

Колишній гравець донецького «Шахтаря» Сергій Ященко в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями від першого поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи з футболу між «гірниками» та французьким «Марселем», а також дав прогноз на матч-відповідь:

- Відчувалося, що «Шахтар» ще тільки на підході до своєї кращої спортивної форми. Все ж, це велика різниця: спаринги й календарні поєдинки, де зовсім інший градус відповідальності. А для донеччан це взагалі був перший офіційний поєдинок в 2024 році. Кидалося ввічі, що «гірникам» бракувало чіткості в завершальній стадії атак через проблеми з останнім пасом й добре, що все закінчилося результативною нічиєю - 2:2.

- Вважаєте, що рахунок по грі?
- Так. На мій погляд, жодна з команд на перемогу не награла.

- Багато експертів стверджували, що, беручи до уваги перевагу «містян» в ігровій практиці, донеччани діятимуть від оборони. Але в Гамбурзі цього не сталося, суперництво точилося на зустрічних курсах.

- Гра «Mарселя» також не справляла цілісного враження. Не виключаю, що гості побоювались грізної зброї донеччан - контрвипадів, тому й не діяли з відкритим забралом. Зрештою, тактику на матч вибирає тренерський штаб, відштовхуючись від тих кондицій, в яких знаходяться підопічні. Мабуть, тривала безвиграшна серія підопічних Дженнаро Гаттузо десь теж далася взнаки. Гості не були впевнені в своїх силах, можливо, саме тому швидко пропускали після своїх забитих голів, коли «гірники» додавали в агресії.

- В матчі-відповіді під питанням участь лідера «гірників» Тараса Степаненка, без якого важко собі уявити «Шахтар».
- Не будемо загадувати. Адже були сумніви, що Тарас не зіграє й в Гамбурзі. Так, це ключовий гравець, але ж в «Шахтаря» - довга лава запасних. В опорній зоні може якісно зіграти й Єгор Назарина, що виступає за національну збірну України.

- Чого чекаєте від протистояння в Марселі?
- Не вважайте мене оригіналом, але, на мій погляд, у «Шахтаря» більше шансів на перемогу. В «Шахтаря» була нагода переконатися, що й у «Марселя» є вразливі місця. Цим треба скористатися. А максимальна налаштованість і чималий міжнародний досвід повинні стати українській команді надійною підпорою.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 00:19 1

Дерек прокоментував майбутній поєдинок Олександра та Тайсона Ф'юрі

Коментарі