Дмитро ПІДРУЧНИЙ: «Тут багато факторів, які визначають кінцевий результат»

Український біатлоніст – про сингл-мікст на чемпіонаті світу

Український біатлоніст Дмитро Підручний підсумував сингл-мікст на чемпіонаті світу 2024 в чеському Нове Мєсто.

- Дмитре, оцей туман, який опустився на стрільбище, заважав, особисто тобі на першій стрільбі, тому що дійсно довго стріляв?

- Ні, туман зовсім не заважав. На першій стрільбі все було добре окрім, останнього пострілу. На жаль, трішки поспішив, думаю, цей постріл був одним з вирішальних, тому що далі хотів закрити запасним, також не вдалося, і це трошки нас відкинуло. А далі вже вся гонка була в погоні. Старався під'їжджати до суперників, які були переді мною, але суперники всі сильні, і дуже важко було покращити позиції.

- Я так розумію, що на другому твоєму етапі ти вже працював більше сам?

- Другий етап я повністю пройшов сам, попереду була група спортсменів, я намагався трохи до них під'їхати, не знаю, чи вдавалося це за часом, та я намагався витиснути все, що міг, максимум від себе залежне. Лежка вдалася, а на останнє коло йшов вже як на фініш, на максимумі, на стійці почав задихатися, і вона не вдалася так, як би хотілося.

- Ти казав, що мав бажання бігти індивідуальну гонку, потім пропустив її. Оцей момент з її пропущенням не міг збити тебе з якогось змагального темпу?

- Думаю це ніяк не вплинуло на змагальний темп, бо змагань зараз багато. В суботу та неділю були старти, не думаю, що це негативно вплинуло на сьогоднішній стан. В принципі, фізичний стан був хороший, я з першого кола намагався відриватися від суперників, під'їхати ближче до групи лідерів і почував себе на трасі досить добре.

- На попередній світовій першості ви стали 15-ми з чотирма колами, на цьому без кіл - 12 запасних і 14-ті. Це означає, що рівень суперників виріс на цьому чемпіонаті?

- Не те, що на цьому чемпіонаті, потрібно розуміти, що є кубки світу, є дві естафети і суперників стараються рівномірно розподілити. Наприклад, Йоханнеса Бьо ми рідко бачимо в сингл-міксті, тільки на чемпіонатах світу. Так само і в інших командах, всі ставлять найсильніші склади, тому тут висока ціна кожного пострілу, кожного промаху, навіть не так штрафного кола, яке забирає 10-12 секунд, це ті ж 1,5-2 запасних патрони. Так що тут не такі вирішальні ці штрафні кола. Коло дистанції коротке і програвати за коло 10-15 секунд - це забагато, тут багато є таких факторів, які визначають кінцевий результат.

- Дмитре, два слова для вболівальників, вболівальниць, які тут стоять, підтримують.

- Дуже приємно, що знову змагальний день, і знову багато наших вболівальників приїхало. Приємно, що вони кричать по трасі, підтримують, це радує, радий бачити тут українські прапори.

Олександр Шарадкін Джерело: Український біатлон
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 21:04 0

Олександр був присутній на арені під час поєдинку Дмитра проти Теремоана Джуніора

Коментарі