Стала відома можлива причина, чому Остапенко не потиснула руку Азаренко

Оскільки ніхто так і не прокоментував те, що сталося, можна послатися на новину від 1 лютого...

11-та ракетка світу Альона Остапенко (Латвія) не зуміла пробитися до 1/4 фіналу хардового турніру WTA 1000 у Досі (Катар).

У третьому раунді змагань у Катарі латвійка поступилася «нейтральній» тенісистці Вікторії Азаренко у двох сетах із рахунком 0:6, 3:6. Після завершення зустрічі Остапенко не стала тиснути руку білорусці.

Спочатку дивно було припускати, що Альона не потиснула руку Вікторії через те, що має українське коріння, оскільки коли вона грає в парі з Людмилою Кіченок, то спокійно проводить рукостискання з росіянками та білорусками, тоді як Людмила відмовляється. Плюс в інших двох очних поєдинках у 2024 році Альона простягала руку «нейтралці».

Тому можна говорити про те, що Остапенко просто розлютилася через три поразки поспіль від Вікторії у 2024 році. До того ж, латвійка у новому сезоні програвала лише Азаренко.

Однак у Twitter фанати тенісу згадали, що 1 лютого Федерація спорту Латвії заборонила своїм спортсменам грати на змаганнях разом з росіянами чи білорусами, незалежно під яким прапором представники країн-агресорів виступають.

До того ж, таке припущення підхопили і деякі популярні тенісні ресурси. Остаточне роз'яснення варто чекати від самої Остапенко, яка поки що, як і Азаренко, ніяк не прокоментувала ситуацію.

ВІДЕО. Остапенко не потиснула руку Азаренко

Данііл Агарков Джерело: ESPN
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 16 травня 2024, 17:43 0

Анетт Контавейт цього року стане мамою

Коментарі