Артем ПРИМА: «Чесно кажучи, не дуже гарні враження»

Український біатлоніст – про індивідуальну гонку на чемпіонаті світу

Український біатлоніст Артем Прима підсумував індивідуальну гонку на чемпіонаті світу 2024 в чеському Нове Мєсто.

«Чесно кажучи, не дуже гарні враження. Подивився на свій час - великий програш. Хоча всі знають, що гонка - це про стрільбу, а не біг, все ж намагався сконцентруватися на стрільбі. Бачив по фінішу: якщо лежачи питань нема, все нормально, то стоячи на першій стрільбі два останні постріли перетримав. Підзадихнувся, вважав, що так буде ліпше. І на останній стрільбі - все наче було добре, і підхід, але два промахи... Важко дати якийсь аналіз по стрільбі.

Траса сама по собі важка для всіх, бо тепло, мокрий сніг. Важко щось сказати. Порівняння першої гонки з останньою - тут відіграє роль психологія: коли ти хибиш, то дух падає, вже не та боротьба. Чудово розумієш, що з нулем тобі треба віддати все і більше, і тоді буде якийсь більш-менш гарний результат. А якщо ти вже стрільнув хибу - то вже дуже важко. Це по психології теж б'є, кожен з нас це розуміє.

Я ж кажу: 20-кілометрова гонка - це про стрільбу, так завжди було. Але не треба забувати, що потрібно з середнім, гарним темпом бігти, щоб розраховувати на якийсь більш-менш гарний результат.

Естафета - це завжди одна з найважливіших гонок для будь-якого спортсмена. Це командна гонка, біжить вся команда, чотири біатлоністи. Будемо налаштовуватися з хлопцями по-бойовому, спробуємо якомога краще виступити. Якщо брати наші реалії, то топ-6 - це гарний, пристойний результат», - сказав Прима.

Олександр Шарадкін Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 01:49 1

У Артема все також 20 забитих м'ячів, у Беллінгема та Серлота по 19 голів