Володимир ПЯТЕНКО: «У болгарок буде деяка перевага в одному з компонентів»

Головний тренер збірної України розповів про підготовку до важливих матчів

23 і 27 лютого жіноча збірна України з футболу проведе стикові поєдинки з болгарками за збереження «прописки» в Лізі націй В.

В розмові з кореспондентом Sport.ua виконувач обов'язків головного тренера жіночої збірної України Володимир Пятенко розповів про останні новини з табору головної команди країни:

- Вже вирішили всі питання з логістикою. Для підготовки збираємося в Києві 15 лютого, а наступного дня транзитом через Варшаву вирушимо до Туреччини, де поблизу Антальї проведемо чотириденний збір. Матимемо змогу займатися на трав'яному газоні. Потім вилетимо до Стамбула, звідки подолаємо 380-кілометровий шлях на автобусі до болгарського міста Кирджалі, яке й прийматиме перший матч.

24 лютого по такому ж маршруту повернемося до Антальї, де відбудеться повторна зустріч.

- Оскільки чемпіонат України у Вищій лізі поновлюється тільки в березні, то в більшості Ваших підопічних будуть проблеми з ігровою практикою.
- Так. Виняток складатимуть лише наші легіонерки, які грають за кордоном, де боротьба в чемпіонатах вже розпочалася. Йдеться про Інну Глущенко та Катерину Боклач, що виступають у Франції та Яну Деркач, Ольгу Овдійчук, Любу Шматко з Туреччини. Отож, треба буде так готуватися, аби мінімізувати проблеми з ігровою практикою, зокрема, завдяки досконалим фізичним кондиціям.

- Чи всіх найсильніших футболісток пощастить задіяти в матчах з болгарками?
- Гріх нарікати. Важливо, що відновилася після травми згадана вже Овдійчук. Решта провідних гравчинь - в строю.

На жаль, в одному з останніх спарингів «Шахтаря» травмувалася Вікторія Головач, на яку я розраховував. Доведеться шукати їй заміну. Всього ж, до складу делегації увійдуть 23 футболістки.

- Якою інформацією володієте про болгарок?
- 12 футболісток з цієї збірної виступають за кордоном, переважно, йдеться про клуби Італії, Румунії , Австрії та Швейцарії. До того ж, чемпіонат Болгарії поновлюється в середині лютого й ті гравчині, що виступають вдома матимуть змогу зіграти по одному матчу. Як бачите, в цьому компоненті деяка перевага буде на боці болгарок, які діють від оборони, жорстко, а коли перехоплюють м'яч, то намагаються відразу довгими передачами знайти висунуту вперед лідера атак Сімону Петкову з швейцарського «Арау». Інформації про болгарок вдосталь, зараз наш тренерський штаб детально аналізує їхню гру. Все ж, головне, щоб українки продемонстрували свої кращі якості.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 06:45 1

Кіліан Мбаппе і Ерлінг Холанд ділять 2–3 позиції у списку бомбардирів сезону