Титулу не буде. Кіченок та Остапенко без шансів програли у фіналі Aus Open

Українсько-латвійський тандем у двох сетах поступився парі Се Шувей / Елізе Мертенс

Українська тенісистка Людмила Кіченок не зуміла здобути титул парного розряду на Відкритому чемпіонаті Австралії 2024.

У фінальному поєдинку австралійського мейджора українка та її напарниця Альона Остапенко (Латвія) у двох сетах поступилися тандему Се Шувей (Китайський Тайбей) / Елізе Мертенс (Бельгія).

Australian Open 2024. Пари. Фінал

Людмила Кіченок (Україна) / Альона Остапенко (Латвія) [11] - Се Шувей (Китайський Тайбей) / Елізе Мертенс (Бельгія) [2] - 1:6, 5:7

Дуети провели перший очний поєдинок.

Людмила та Альона вперше зіграли у вирішальному матчі у парному розряді турніру серії Grand Slam. Вдруге в історії у фіналі парного турніру Australian Open зіграла представниця України. У 2008 році титул у Мельбурні виграли сестри Бондаренко.

Остапенко стала всього четвертою з діючих тенісисток, яка дійшла до фіналу на мейджорах в одиночному та обох парних розрядах. Раніше це робили Вікторія Азаренко, Барбора Крейчикова та Вінус Вільямс.

Се Шувей нещодавно оголосила про завершення кар'єри в одиночному розряді, але зуміла взяти титул в Австралії як у парі, так і в міксті.

Мертенс виграла 4-й трофей на турнірах серії Grand Slam та 2-й на Відкритому чемпіонаті Австралії. У 38-річної Се Шувей тепер 7 титулів. У 2021 році Елізе та Се Шувей взяли Вімблдон.

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 травня 2024, 14:55 32

До складу житомирян приєднаються Олексій Гуцуляк, Руслан Бабенко та Данило Бескоровайний

Коментарі