Спортивний лікар пояснив, чому Світоліна знялася з матчу з Носковою

Фізіотерапевти не могли екстрено допомогти українці прямо на корті

У ніч на 22 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії 2024.

Українка не зуміла продовжити поєдинок 1/8 фіналу проти Лінди Носкової після програних трьох геймів на старті матчу.

Після завершення зустрічі колишній працівник медичного відділу ФК «Рух» Дмитро Бабелюк розповів, чому Світоліна була змушена знятися з цього поєдинку.

«За словами Світоліної, вона вперше відчула проблему в першому геймі. Дійсно, помітно, коли вона не повернула удар під лінію й одразу ж узялася за спину та намагалася розтягнути м'язи спини, нагинаючись донизу.

На другий гейм Еліна виходила, розминаючи спину. Щоправда, вже після останнього розіграшу в геймі попросила медичну паузу.

Гострий стріляючий біль у спині є наслідком проблеми з міжхребцевим диском. Найімовірніше, йдеться про грижу диска, який може порушувати свій баланс, розриватися і здавлювати сусідні структри, спричиняючи нестерпний біль.

Першим захисним механізмом організму в такі моменти є спазм м'язів, щоб утримати баланс хребта. Саме це відчула Еліна і якраз розслабити м'язи намагалися фізіотерапевти на корті.

Але, на жаль, якщо вже проблема трапилася з диском, то її екстрено ніяк не виправиш», - написав Бабелюк у телеграм-каналі.

Володимир Клепач Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 113

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі