Даріо СРНА: «Кевін – майбутня зірка світового футболу»

Спортивний директор «Шахтаря» розповів, як бразилець підніме якість всієї команди

Спортивний директор донецького «Шахтаря» Даріо Срна розповів, як бразильський новачок клубу Кевін підніме якість всієї команди.

- Даріо, «Шахтар» здійснив перший трансфер 2024 року. Яку характеристику можете дати Кевіну і чому обрали саме його?

- Дуже радіємо, що нарешті підписали Кевіна, адже ми хотіли цього ще рік тому: футболіст одразу погодився, але «Палмейрас» не хотів продавати. І от минув рік, і ми підписали Кевіна. Це гравець, який потрібний нам сьогодні, молодий, який робить дуже велику різницю на полі. Він дуже технічний, має шалену швидкість, володіє коротким дриблінгом, чудовий у завершальній фазі. Ми всі дуже радіємо, що він нарешті з нами й уже тренується.

- Ви бачили Кевіна під час тренувань. Чим саме він вас вразив і наскільки добре взаємодіє з іншими гравцями?

- Мені сподобалося, як Кевін вписався в команду першого ж дня: одразу почав спілкуватися із Судаковим, воротарями та іншими футболістами. Також одразу показав свої здібності. Адаптація йому не потрібна. Ви ж знаєте, що раніше була адаптація по півтора-два роки, а тут часу немає - мусимо дуже швидко адаптувати футболіста, якого підписуємо.

- На прикладі Кевіна. Як саме прихід таких гравців впливає на розвиток українського футболу, на розвиток «Шахтаря» і зокрема українських футболістів?

- Кевін приніс багато різноманіття. Всі інші футболісти будуть підійматися разом з ним, якість піднімуть і інші гравці. Кевін вже вписався, і я впевнений, що він принесе велетенську користь «Шахтарю». В майбутньому він стане світовою зіркою.

- Які цілі й амбіції в «Шахтаря» на другу частину сезону?

- Пройти якомога далі в Лізі Європи та заробити очки для українського футболу, виграти чемпіонство, яке нам дасть Лігу чемпіонів, і здобути Кубок України.

Нагадаємо, «Шахтар» вчора офіційно оголосив про підписання Кевіна за 12+3 мільйонів євро.

Дмитро Вербинський Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 14:54 1

Колишній головний тренер збірної України розповів, як могла б скластися футбольна кар'єра боксера

Коментарі