Бені МАКУАНА: «В найкращі роки УПЛ могла претендувати на статус топ-5 ліг»

Вінгер «Полісся» поділився думкою про чемпіонат України

Конголезький вінгер житомирського «Полісся» Бені Макуана поділився думкою про рівень чемпіонату України з футболу.

- Чемпіонат України свого часу дійсно міг собі дозволити багато легіонерів вашого рівня. Врешті-решт, знамениті гравці Фернандіньо, Мхітарян, Вілліан, Дуглас Коста починали в європейському футболі саме з УПЛ. Але нинішній стан українського футболу та гаряча фаза бойових дій - невже це Вас не зупиняло від переходу?

- Розумієте, я побачив у цьому запрошенні можливість. Я ж після травми пропустив півроку, був без ігрової практики. І «Полісся», знаючи це, без особливих сумнівів зробило мені пропозицію й запевнило, що знає, як розвинути мій потенціал. Моє рішення не було спонтанним, я все обдумав. Багато дізнався про себе про цей клуб, президента, головного тренера. Я знав, які тут є гравці, чого досягав Калитвинцев - чемпіон Європи на чолі юнацької збірної України та колишній головний тренер вашої національної команди.

Для мене «Полісся» - це шанс на рестарт і моєї власної кар'єри після травми. УПЛ дуже підходить для того, щоб тут заново про себе заявити, адже, на мою думку, чемпіонат України входить у топ-10 в Європі, і я не маю сумнівів, що в найкращі свої роки він цілком міг претендувати на топ-5. Місце поруч із найкращими лігами світу.

Раніше Бені Макуана відзначився цікавою фотографією у футболці з українським патріотичним гаслом.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 18:05 3

Келл Брук вважає, що Тайсон зробив достатньо, щоб виграти за рішенням суддів