Брав 6 метрів. Чемпіон світу у стрибках із жердиною помер у 29 років

Шон Барбер пішов із життя у своєму будинку в Техасі

Канадський стрибун із жердиною Шон Барбер помер у віці 29 років. Це сталося 17 січня в його будинку в Кінгсвуді (штат Техас, США). Про причини смерті не повідомляють.

Зазначимо, що Барбер виграв титул чемпіона світу 2015 року у віці 21 року. На світовій першості в Пекіні він узяв «золото» зі стрибком на 5,90 м, завоювавши першу медаль чемпіонату світу для Канади в цій дисципліні.

П'ять місяців по тому він поліпшив свій власний і національний рекорд до 6,00 м, що на той момент зробило його наймолодшим спортсменом, який коли-небудь долав шестиметровий бар'єр. Того ж року він посів четверте місце на чемпіонаті світу в приміщенні і вийшов у фінал Олімпійських ігор.

Після цього йому вдалося вийти ще у два фінали чемпіонатів світу. Його останні змагання відбулися 2020 року в закритих приміщеннях.

24 квітня 2017 року Шон Барбер зробив камінг-аут. За рік до цього йому вдалося уникнути дискваліфікації за позитивну допінг-пробу на кокаїн, пояснивши потрапляння забороненого препарату в організм після поцілунку з дівчиною.

Володимир Клепач Джерело: World Athletics
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 09 травня 2024, 18:22 0

Іспанець виграв шостий етап Джиро-2024