Колишній український баскетболіст повернувся з дворічного полону в росії

Борис Завацький воював у складі 92-ї ОМБр імені кошового отамана Івана Сірка

Під час масштабного обміну полоненими між Україною та росією, що відбувся 3 січня цього року, на батьківщину повернувся колишній баскетболіст харківського «Політехніка» та чемпіон України з баскетболу 3х3 Борис Завацький.

Борис воював у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, але 25 березня 2022 року на Харківщині біля села Вільхівка зник під час виконання бойового завдання, потрапивши у засідку.

«Він пробув у полоні 21 місяць. Через Червоний Хрест я дізналася, що він живий, у полоні. З ним там був ще одним спортсмен - кікбоксер Олексій Ануля - так він за себе та за Бориса розповідав, що їх били навіть просто за те, що вони високі на зріст, спортивні, і це росіян дуже дратувало, у карцер садили. Борис поки що нічого про полон мені не розповідав.

Він втратив близько 45 кілограмів. Над ним там знущалися, він мав контузію та взагалі стан здоров'я суттєво погіршився. Я його не впізнала на фотографіях, які він мені надіслав після обміну. Це все зараз фіксується для ООН.

Але він не зламався. Це людина-патріот, він завжди за Україну», - розповіла дружина спортсмена Юлія Завацька в інтерв'ю пресслужбі Федерації баскетболу України.

У складі «Політехніка». Борис Завацький - крайній зліва
Юрій Вишневський Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 5

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)