Лунін узяв трофей. Реал упевнено розібрався з Барселоною

Мадридський клуб виграв Суперкубок Іспанії

В Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбувся фінальний поєдинок за Суперкубок Іспанії, в якому зустрілися мадридський «Реал» та «Барселона». Трофей виграли «галактикос», які здобули перемогу з рахунком 4:1. Для українських уболівальників це протистояння було цікавим ще й тому, що у стартовому складі «галактикос» вийшов Андрій Лунін.

Номінальні господарі поля активно розпочали зустріч, але першу загрозу воротам створила «Барселона». Левандовськи прийняв м'яч у штрафному майданчику, і своєчасний вихід Луніна допоміг «Реалу» уникнути неприємностей. Відповідь «галактикос» стала бентежною для каталонців. Беллінгем ювелірною передачею вивів «на побачення» з голкіпером Вінісіуса, який холоднокровно реалізував момент. Вже в наступній атаці відзначитися Родріго завадив Пенья, але «вершкові» все одно подвоїли свою перевагу. Забігання правим флангом Родріго завершив прострілом на дальню стійку, де м'яч у ворота переправив Вінісіус.

Getty Images/Global Images Ukraine

Каталонці взяли м'яч під контроль, намагаючись знайти вільні зони в обороні суперників. Ще у двох епізодах чудово себе проявив Лунін. Спершу українець з-під поперечини вибив м'яч після удару Левандовськи, а потім ногою відбив удар Торреса. Але й голкіпер «Реала» був безсилий, коли Левандовськи злету вбив м'яч у ворота.

Пропустивши гол, «галактикос» знову активізувалися, що одразу принесло свої дивіденди. Араухо у штрафному майданчику потягнув за футболку Вінісіуса, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті влучним ударом реалізував Вінісіус, який оформив хет-трик у матчі.

Після перерви каталонці знову взяли м'яч під контроль, але знайти підходи до штрафного майданчика суперників не могли. А «галактикос» відповідали доволі гострими контратаками, які давали чимало проблем обороні номінальних гостей. Вплинути на гру тренерський штаб «Барселони» спробував за рахунок потрійної заміни: на поле вийшли Лопес, Фелікс та Ямал. Але за кілька хвилин ситуація для «блаугранас» зовсім ускладнилася. Кунде невдало вибив м'яч і вийшла скидка на Родріго, який завдав влучного удару. А незабаром каталонці взагалі залишилися в меншості: Араухо агресивно зіграв проти Вінісіуса і отримав другу жовту картку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Долю матчу було вирішено, але на нас чекав ще один пам'ятний момент. Після удару з центру штрафного майданчика від Фелікса блискучий сейв здійснив Лунін, який провів впевнений матч. І завоював ще один трофей у складі Реала.

Суперкубок Іспанії. Фінал.

«Реал» - «Барселона» - 4:1

Голи: Вінісіус (7, 10, 39 - пен.), Родріго (64) - Левандовськи (32)

Попередження: Беллінгем (43), Рюдігер (62) - Араухо (37), Серхі Роберто (42)

Вилучення: Араухо (71, дві жовті картки)

«Реал»: Лунін, Карвахаль, Рюдігер, Начо, Менді, Вальверде (Себальос, 86), Чуамені, Кроос (Модрич, 81), Родріго (Діас, 77), Беллінгем (Хоселу, 86), Вінісіус (Камавінга, 82)

«Барселона»: Пенья, Кунде, Араухо, Крістенсен, Бальде, Роберто (Лопес, 61), Гюндоган, Ф.де Йонг, Педрі (Ямал, 61), Левандовськи, Торрес (Фелікс, 61)

Арбітр: Мігель Мартінес Мунуера

КСУ Стедіум (Ер-Ріяд, Саудівська Аравія)

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 травня 2024, 14:09 0

Поєдинок відбудеться 9 травня о 22:00 за Києвом

Коментарі