ФБУ вимагає від гравців приїжджати до збірної України. Погрожує цькуванням

Різкі заяви Бродського

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський вимагає, щоб гравці завжди приїжджали до збірної України, а винятком можуть стати екстрені випадки.

Бродський навіть пригрозив публічним цькуванням баскетболістів, які не приїжджатимуть до команди. Ситуація виникла після того, як влітку низка гравців не приїхала на матчі пре-олімпійської кваліфікації.

«У ФІБА так і не зрозуміли, як одні українці проливають кров на полі бою, а інші відмовляються пролити піт на ігровому майданчику. Для мене це теж історія, яка просто не вкладається в голові, досі соромно за декого. Ти патріотом можеш не бути, але людиною - зобов'язаний. Тому якщо отримав виклик у збірну України - просто зобов'язаний прибути».

«Ми найближчими днями зробимо зміни у документи ФБУ, а також ініціюватимемо зміни у Закон про спорт щодо відмови гравців виступати за українські збірні та неприїзд у розташування збірних, винесемо це питання на державний рівень. Думаю це важливо зараз для усіх видів спорту. Тільки дуже поважні причини можуть стати перепоною приїхати у збірну, наприклад, для гравців НБА на вікно під час їх сезону, це ми розуміємо, усі інші ситуації будемо розбирати з серйозними санкціями внутрішнього та міжнародного рівня, а також публічним цькуванням».

«Так не може бути, що українець відмовляється виступати за прапор країни, за який зараз гинуть тисячі патріотів», - сказав Бродський.

Іван Зінченко Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:01 7

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера

Коментарі