БАНДУРА: «У Минаї бюджет та зарплати зменшили. Краще небагато, але вчасно»

Екс-голкіпер «Миная» розповів про свої виступи у закарпатському клубі

37-річний екс-голкіпер «Миная» Олександр Бандура розповів про свої виступи у закарпатському клубу.

- У багатьох командах є такий поділ у трійці воротарів - основний, молодий та досвідчений. Ви пішли б на роль не основного воротаря, який може ще на досвіді відіграти в критичній для команди ситуації?

- Дивіться. Якщо мене візьмуть, припустимо, другим воротарем, це ж не означає, що я складу лапки, чекатиму і отримуватиму зарплату. Я буду битися за це місце. Тому що сьогодні ти другий, а завтра перший. Перший воротар робить дві помилки, а ти добре виглядаєш на тренуваннях. Потім ставлять на гру, ти все відбиваєш, який тренер знову поставить того ж самого воротаря? Та ніякий не поставить. Тому це все умовно - перший, другий воротар.

- Тренер Миная Желько Любенович казав, що ваша зарплата надто висока для клубу. Це так?

- Та ні, не надто висока (посміхається). Клубу зрізали бюджет. У кого зарплата була більша - запропонували менші умови, але залишитися. Когось убрали взагалі.

- Ви вже тренували дітей, чи плануєте розвиватися, як тренер?

- Дивлюсь у цей бік. Вже працював з дітьми та з юнаками в Ужгороді. Мені це дуже подобається і дітям також. У цьому є перспектива.

- А якщо вас запросять працювати тренером воротарів?

- Це можна. Але я хотів би ще пограти. У мене ще є бажання та здоров'я. Для тренера воротарів там ще потрібно ліцензії отримувати - А, В, потім тренер воротарів.

- Коли вас визнали другим воротарем в УПЛ минулого сезону, було приємно?

- Так, приємно. Але було неприємно, що в мене влітку закінчувався контракт, але не було жодної пропозиції. Людина своїми якостями та грою доводила, що вона одна з найкращих. Командам не потрібна якість, їм потрібні молоді футболісти, яких можна продати. Нині такий футбол.

- Який у Минаї зараз настрій? Гравці готові боротись у другій частині сезону?

- Настрій нормальний, розпочнуться збори, працюватимуть. Потім ігри, чемпіонат покаже.

- А що власники Минаю, готують команду до виступів у Першій лізі?

- Ні, такого настрою ніколи не буває. Якщо є шанс, ти за нього чіплятимешся. Намагатимуться щось зробити. А вийде чи ні - час покаже. Там невеликий відрив, шість очок від зони перехідних матчів. Все реально, не яма. Потрібно трохи удачі й щоб суддівський фактор не втручався.

- А що змінилося в Минаї? Пішов хтось із власників, чи змінилися джерела фінансування?

- Ні, нічого такого, просто бюджет зменшили, та й все.

- Нападник Данило Колесник казав, що клуб із ним не розрахувався. Це з багатьма так?

- Не знаю, це його питання. Наскільки я знаю, всі у клубі нормально, з усіма розрахувалися за відпрацьоване. І нормально будуть платити. Тому й зменшили зарплати, щоб точно змогли розраховуватися. Хто гратиме, буде отримувати зарплату, невелику, але отримувати. Правильне рішення клубу. Краще небагато, але вчасно, ніж обіцянки, а потім чекати по два-три місяці. І, відповідно, реакція на це футболістів.

- Клуб зменшує бюджет, але продовжить виконувати зобов'язання перед футболістами?

- Так.

Микола Степанюк Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 07:25 15

Евандер взяв участь у бліцопитуванні