ЛУЧЕСКУ – про Бекенбауера: «Легенда, яка вирішально вплинула на футбол»

Колишній тренер «Шахтаря» та «Динамо» поділився спогадами про померлого захисника

Колишній тренер донецького «Шахтаря» та київського «Динамо» Мірча Луческу поділився спогадами про легендарного Франца Беккенбауера, який помер 7 січня 2024 року:

«Мені складно усвідомити, що Франца Беккенбауера більше немає. Мені дуже шкода. Я був вражений, я глибоко захоплювався ним. Те, що він робив, було поза футболом. Балет, а не футбол. Як легко він бігав, здавалося, танцював, плив. Чиста елегантність.

Величезна втрата для футболу. Стільки незабутніх моментів. Ці зображення залишаються назавжди: Беккенбауер грав у півфіналі чемпіонату світу 1970 року проти Італії з перев'язаною правою рукою. Який у нього був характер! Він ні за що би не залишив свою команду, своїх колег.

Як він домінував у грі, як він з'являвся на полі саме там, де був потрібен, і як він просував м'яч! Він носив номер 4, починав із позиції захисту, але у нього був атакувальний дух. Він є найкращим гравцем в історії на своїй позиції. Він перетворив позицію центрального захисника, зону боротьби, підкату, жорсткості на простір футболу. Він був прообразом атакувального захисника. Легенда, яка вирішально вплинула на футбол».

Дмитро Вербинський Джерело: Gazeta Sporturilor
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 травня 2024, 09:47 5

Тайсон отримає 69 млн доларів, а гонорар Усика складе 34 млн доларів

Коментарі