Український легіонер розповів, чому залишив болгарський клуб Пірін

Форвард Данило Кондраков хоче продовжити кар'єру в Європі

В команді елітного дивізіону Болгарії - «Пірін» (Благоєвград) - минулої осені виступали відразу три українці, тому до матчів за її участю була прикута увага українських шанувальників футболу.

В розмові з кореспондентом Sport.ua один з українських легіонерів, 25-річний нападник Данило Кондраков, добре знаний за виступами за кропивницьку «Зірку», запорізький «Металург», львівський «Рух», розповів, чи задоволений він своїм перебуванням в «Піріні»:

- До «Піріна» я перейшов півроку погравши за литовську «Судуву». Вважав, що це крок вперед. Спочатку гріх було нарікати: постійно виходив у стартовому складі, забив п'ять м'ячів, мав добру пресу. Проте цього сезону все пішло шкереберть, мене випускали на поле лише на кілька хвилин, за таких обставин складно було відзначитися.

- Чим ти можеш пояснити такі кардинальні зміни?

- В «Піріні» виникли фінансові проблеми, зокрема, мені заборгували зарплату за чотири місяці, це негативно впливало на мікроклімат в команді. Я не бачив перспективи в «Піріні» й тому доклав зусиль, аби розірвати контракт.

- А як справи в ще двох українців, котрі разом з тобою захищали кольори «Піріна»?

- Залишився тільки воротар Максим Ковальов, а от Дмитро Семенів також вирішив розпрощатися з «Піріном».

- З-поміж українських футболістів, що тривалий час виступали в болгарському чемпіонаті, найвідоміший - Ігор Пластун.

- Дійсно, він багаторазовий чемпіон Болгарії в складі «Лудогорця». Проте останнім часом екс-захисник «Оболоні» та «Карпат», що виступав й за національну збірну України, втратив місце в основному складі гранда болгарського футболу. Були повідомлення, що Пластун може продовжити кар'єру в софійському ЦСКА.

- З першого січня в тебе статус вільного агента. З працевлаштуванням ще не визначився?

- Розглядаю пропозиції від клубів елітного дивізіону Болгарії та Польщі. Думаю, що зі своєю новою командою визначусь наприкінці січня.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 травня 2024, 01:05 2

Шотландський «Селтік» з 1915 по 1917 рік не поступався у 62 поєдинках поспіль