СВИРИДОВ: «У виконкомі ФІФА ніколи не було України. Були Вануату, Фіджі»

Директор «Шахтаря» вважає, що Україна має увійти до керівних органів

Директор зі стратегічного розвитку «Шахтаря» Юрій Свиридов розповів, що Україна має долучитись до керівних органів у європейському та світовому футболі.

«Наскільки я знаю, і я впевнений на 100%, що за весь час існування незалежної України, з 1991 року, ще не було жодного представника України у виконкомі ФІФА. Там є представники Вануату, Фіджі та інших. Попри всю повагу до цих країн, ми теж за 30 років маємо бути там.

З новими змінами ми повинні бути амбіційними, долучатися до керівних органів ФІФА, УЄФА і брати на себе лідерство теж. Непросто там працювати, але нам треба шукати нових лідерів в Україні, які будуть це робити на користь українського футболу і держави.

Чому нас там не було раніше? Тому що, ймовірно, ми не розуміли цінність цього напрямку, не було людей, які могли б там працювати. Сама система українського футболу не дає дорогу молодим лідерам. Зокрема і в футбольних клубах повинні з'являтися нові обличчя, які мають розвиватися і йти далі. Не можуть люди по 70-80 років представляти країну в цьому віці.

Все змінюється дуже швидко, і ми маємо дивитися на тих людей, які хочуть працювати і знають англійську, мандрують, навчаються, готові представляти країну в цих керівних органах.

Дуже важливо, яка команда прийде з Шевченком. Дуже важливе його бачення. Якщо він буде теж підтримувати свої амбіції і розуміти важливість цього напрямку, то отримає від нас підтримку і допомогу. Важливо, щоб він сам був проактивний, підтримував людей, які готові там працювати, і шукав таких людей, будував цю команду.

Ми маємо бути відкритими, ми маємо проявляти лідерство, і маємо так розвивати свої стосунки, щоб нас поважали. Не тільки приїжджати на два-три дні, на красиві івенти, які організують УЄФА чи ФІФА, а бути там і бути серед перших, які формують адженду до цих заходів. І в майбутньому претендувати на керівні посади.

Тобто неможливо вже працювати по тих ідеях, які формують інші представники. Ми маємо долучатись, маємо просувати свої ідеї і формувати політику в міжнародних футбольних органах».

Микола Степанюк Джерело: Бомбардир
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 12:00 1

14–15 травня відбулися перенесені матчі 34-го туру чемпіонату Англії 2023/24