Олександр БАБИЧ: «Шахтар не відповідає рівню Ліги чемпіонів»

Екс-тренер «Маріуполя» – про виступ «гірників» у єврокубках

Колишній тренер «Маріуполя» і «Чорноморця» Олександр Бабич поділився своєю думкою з приводу виступу «Шахтаря» в груповому етапі Ліги чемпіонів (третє місце):

«Треба визнати - «Шахтар» не відповідає рівню Ліги чемпіонів. А ось Ліга Європи цілком по зубах «гірникам». Той факт, що ми маємо євровесну, значний плюс нашому футболу, і за це треба подякувати «Шахтарю».

Ви запитаєте, а як «гірники» здолали «Барселону», але, загалом, не мають потрібного потенціалу для Ліги чемпіонів? «Помаранчево-чорні» зіграли так званим другим номером, проти суперника, який їх недооцінив. Ця перемога «Шахтаря» - збіг обставин. Якби ці ж команди зіграли між собою 5-6 матчів поспіль, то «Барселона» могла б програти не більше одного матчу.

Після перемоги над каталонцями футболісти «Шахтаря» стали впевненими в собі, і навіть занадто самовпевненими. «Порту» у відкритій грі чітко показав «гірникам», що мріяти про щось більше рано.

Що стосується майбутнього суперника «Шахтаря» в плей-оф Ліги Європи, «Марселя», то є шанс його пройти. Я добре знаю, як готує команду Гаттузо, він - чудовий мотиватор. І атака у «Марселя» хороша. Але в інших лініях у цієї французької команди є проблеми. Зараз шанси команд у цій парі - 50 на 50. Якісна зимова підготовка дасть змогу «Шахтарю» не тільки вибити «Марсель», а й дістатися щонайменше до півфіналу Ліги Європи».

Олег Дідух Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 06:01 0

Поєдинок відбудеться 6 жовтня о 15:00 за Києвом

Коментарі