Хто згоден, а хто проти? Учасники Європейської Суперліги

У нового європейського турніру виявилося небагато прихильників

Сьогодні, 21 грудня 2023 року, суд Європейського союзу оголосив, що ФІФА та УЄФА не мають права накладати санкції на клуби, які хочуть брати участь у Європейській Суперлізі.

Фактично, за створення нового європейського змагання виступило лише 2 клуби:

За інформацією ЗМІ, до списку потенційних учасників Європейської Суперліги може додатися італійський Наполі, але поки клуб не робив офіційної заяви.

Куди більше виявилося противників футбольної революції:

Цікаво, що такі гранди як «Мілан» та «Ювентус» в 2021 році виступали в якості організаторів Європейської Суперліги, а зараз ніяк не коментують ситуацію.

Варто зазначити, що проти нового змагання офіційно виступили Англійська Прем'єр-ліга та Ла Ліга. Національні чемпіонату у своїх заявах висловили повну підтримку тій системі, яка працює у футболі зараз. Видання Reuters додало, що АПЛ буде карати свої клуби за участь у Суперлізі зняттям очок (30 балів) та грошовими штрафами (25 мільйонів британських фунтів).

«Сьогоднішнє рішення не підтримує Суперлігу - і Прем'єр-ліга продовжує ВІДХИЛЯТИ будь-яку таку концепцію. Уболівальники мають життєво важливе значення для футболу, і вони неодноразово чітко заявляли про свою опозицію проти змагань, які розривають зв'язок між внутрішнім і європейським футболом. Прем'єр-ліга підтверджує свою відданість чітким принципам відкритого змагання, які лежать в основі успіху внутрішніх і міжнародних клубних змагань. Футбол процвітає завдяки конкурентоспроможності, створеній завдяки системі щорічного підвищення та пониження у класі, щорічній кваліфікації в єврокубки на основі виступів у внутрішніх лігах і кубках, а також давньому суперництву та ритуалам, які пов'язані з тим, що вихідні залишаються днями для футбол національних чемпіонатів», - йдеться в офіційній заяві АПЛ.

«Створення ліги, покликаної збагатити найбагатші клуби і сконцентрувати владу в руках невеликої кількості привілейованих команд, також призведе до втрати десятків тисяч робочих місць і різкого скорочення податкових надходжень до державної скарбниці по всьому континенту. У зв'язку з цим, згідно з експертним звітом, підготовленим компанією KPMG, лише в Іспанії такий проект, як Європейська Суперліга, призведе до втрати 55% загальних доходів Ла Ліги і поставить під загрозу галузь, яка забезпечує понад 194 000 робочих місць і 8.39 млрд євро податків, що становить 1.44% ВВП Іспанії», - заявили в чемпіонаті Іспанії.

Також проти Суперліги виступила Ліга 1: «Підтверджуємо свою тверду прихильність змаганням УЄФА».

Раніше став відомий формат Європейської Суперліги.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 17:00 119

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі