Мирослав СТУПАР: «Арбітр матчу в Порту не був безгрішним»

Відомий експерт – про гру дончан з Порту в Лізі чемпіонів

У вчорашньому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів «Порту» - «Шахтар» стався спірний момент на 29-й хвилині, коли «гірник» Сікан зрівняв рахунок, хоча лайсмен під час атаки зафіксував офсайд в одного з донеччан.

Відомий у минулому рефері Мирослав Ступар ексклюзивно для Sport.ua дав свою оцінку цьому ігровому епізоду:

- Футболісти під час матчу підкорюються тільки свистку арбітра. Це - закон. Оскільки під час результативної атаки гостей свисток «мовчав», то це вже вина гравців «Порту», що вони зупинилися, відреагувавши таким чином на фіксацію лайсменом офсайду. Хоча господарі повинні бути в курсі, що лайсмен підіймаючи прапорець сигналізує не їм, а арбітру, який приймає рішення зупиняти чи продовжувати гру. Дивно, що про це забули господарі, які на чолі з ветераном Пепе після справедливо зарахованого з допомогою VAR голу Сікана, хотіли влаштувати обструкцію суддівській бригаді. Все закінчилося очікувано: попередженнями за межами поля запасному воротареві Клаудіу Рамосу та головному тренеру Консейсау.

Чи безгрішним був, на відміну від свого помічника, арбітр з Румунії Ковач? Ні, він також допускав помилки, але вони не вплинули на підсумковий результат. «Порту» переміг «Шахтар» заслужено.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 травня 2024, 11:01 6

«Барселона» уже найближчим часом може залишитися без тренера

Коментарі