Олег МАТВЄЄВ – про 1-й гол Шахтаря: «Хто винен, що Порту зупинився?»

Колишній гравець «Шахтаря» поділився думками щодо поразки від «Порту»

Колишній гравець «Шахтаря» Олег Матвєєв поділився думками щодо поразки донецького клубу у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти «Порту» (3:5).

- За грою та самовіддачею питань до футболістів нема. Хлопці старалися та викладалися. Не можна сказати, що хтось десь не добіг чи не допрацював. Але, мабуть, у таких принципових та вирішальних матчах нам ще ранувато грати на перемогу - трохи бракує майстерності. Вважаю, що три голи ми самі собі привезли, їх цілком можна було уникнути. На старті гри, коли «Порту» почали активно пресингувати, було видно, що в цейтноті футболісти «Шахтаря» не встигають за ними. Так, вони вміють контролювати мʼяч, але під потужним пресингом суперника починається паніка.

- Велика кілька пропущених голів. В чому причина?
- Не витримали темп, було присутнє хвилювання.

- Перший гол «Шахтаря» вийшов скандальним. Що сталося?
- Хто винен «Порту», що вони зупинилися? Лайнсмен помилився, зафіксувавши офсайд. Але з VAR такі епізоди треба продовжувати, а потім переглядати. Зубков і Сікан все зробили правильно - завершили епізод і забили гол. Далі арбітр розібрався.

- Індивідуальні помилки гравців «Шахтаря» стали визначальними. Згодні?
- Так. Перший гол - закидають за спину, це потрібно контролювати. Другий - сіли в штрафний майже всі. Навіщо? Треба було підніматися вище, зустрічати і блокувати. Третій - помилка Судакова. Четвертий - Різника. Пʼятий - Бондаря. Наші футболісти не звикли грати в цейтноті в УПЛ. Тому під високим пресингом сильних суперників стільки й помилок.

- Як загалом можна оцінити цей сезон для «Шахтаря» в ЛЧ?
- Позитивно. Молода команда. Багато футболістів зовсім без досвіду або майже без досвіду ігор на такому рівні. Грузини, Різник, Криськів та інші отримали дуже важливий досвід виступу на такому рівні і виступили гідно.

«Шахтар» за підсумками групового етапу ЛЧ потрапив у плей-оф Ліги Європи. В активі «гірників» 9 очок в 6 матчах найпрестижнішого єврокубка.

Дмитро Вербинський Джерело: УПЛ-ТБ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 00:19 1

Дерек прокоментував майбутній поєдинок Олександра та Тайсона Ф'юрі

Коментарі