МАТВЄЄВ: «Контратаки Шахтаря можуть стати грізною зброєю»

Ексгравець «Шахтаря» – про майбутній матч команди з «Порту»

Колишній нападник донецького «Шахтаря» Олег Матвєєв висловив думку щодо можливого розвитку подій у матчі 6-го туру Ліги чемпіонів між «гірниками» та «Порту», який відбудеться в Португалії у середу, 13 грудня.

- Олеже, для «Шахтаря» матч проти «Порту» буде схожий на фінал?
- Так. Це можна назвати матчем року для «гірників». Якщо перед грою з «Барселоною» всі думали, що «Шахтар» може боротися лише за третє місце, то після перемоги в Іспанії багато що змінилося. А коли донеччани вдруге обіграли «Антверпен», то плей-оф Ліги чемпіонів опинився на відстані витягнутої руки. А футбол це така гра, в якій команди завжди хочуть вичавлювати по максимуму. Тому, чому б «Шахтарю» не спробувати створити в Португалії сенсацію.

- Що «гірники» можуть протиставити своєму опоненту, який удома має дуже потужний вигляд?
- Насамперед це максимальна самовіддача. Зрозуміло, що першим номером діяти буде складно, але контратаки «Шахтаря» можуть стати грізною зброєю. «Порту» хоч і влаштовує нічия, але за своїх уболівальників вони будуть нагнітати, йти вперед, цим можна скористатися. І ще важливо не дати супернику вільних зон біля свого штрафного майданчика.

- Чи дуже потрібно засмучуватися, якщо підопічні Маріно Пушича не досягнуть максимального результату?
- Жодної проблеми не буде, «Шахтар» уже виконав завдання-мінімум - пробився в євровесну, тому на них не тиснутиме тягар відповідальності, як на «Порту», від якого чекають лише другого місця. Так, португальська команда більш кваліфікована, а у «гірників» багато молоді, яка набирається досвіду. Просто потрібно спробувати зробити сюрприз країні в цей нелегкий час, а самим заробити додатковий авторитет у Європі.

- Спробуйте спрогнозувати результат майбутнього матчу?
- Важко сказати. Звичайно, хочеться перемоги «Шахтаря», але якщо говорити приземлено, то перед грою я віддаю перевагу «Порту» 60 на 40. Втім, сподіватимемося на ці 40 відсотків (посміхається).

Юрій Остроумов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 серпня 2024, 05:21 0

Виходить, трансферна вартість ветерана київського Динамо складає лише 2 млн...

Футбол | 02 серпня 2024, 05:15 22