Йожеф САБО: «Хорватські та сербські тренери набагато гірші за Шовковського»

Фахівець вважає, що це оптимальний варіант для «Динамо»

Колишній тренер київського «Динамо» Йожеф Сабо висловився щодо призначення головним тренером його колишньої команди Олександра Шовковського.

- Йожефе Йожефовичу, як оціните призначення Шовковського головним тренером «Динамо«?
- Вітаю Олександра Володимировича. Я йому бажаю тільки успіхів, щоб він вивів команду на хороший рівень. Як футболіст, він був хороший, розумненький і грамотний хлопець. Шовковський уже встиг попрацювати помічником у таких тренерів, як Шевченко і Луческу, тому трошки досвіду набрався.

- Було багато розмов, що взимку «Динамо» очолить інший тренер, можливо, з-за кордону.
- Шовковський виграв усі матчі, тому керівництво «Динамо» вирішило поставити його. Це оптимальний варіант. Кого можна зараз знайти? Хорватські та сербські тренери набагато гірші за Шовковського. Я не знаю, який легіонери мають «блат», що на два-три-місяці беруть наші команди, а потім їдуть. Беруть незрозумілих лалатовичів, які просто розвалюють команди і нічого після себе не залишають. Керівникам клубів треба ж думати хоч трохи!

- «Динамо» не втратить ще пару років у своєму розвитку, враховуючи, що у Шовковського мало досвіду?
- Так, досвіду мало, але він його набирається. Ще кілька місяців тому я говорив, що йому рано бути головним тренером, тому що у нього мало досвіду, але відтоді він виріс.

- Ви вже бачите по грі «Динамо» Шовковського чи це ще «Динамо» Луческу?
- Це вже точно не «Динамо» Луческу. Останнім часом румун уже махнув рукою на команду, тим паче після перенесеної операції, у «Динамо» за нього не було дисципліни, грали, як могли.

Зараз у команді вже видно руку Шовковського. Є хороша ігрова дисципліна, менше помилок, пресинг при втраті м'яча, щоправда, не всі хлопці це засвоїли. Що стосується гри, то не можу сказати, що вона ідеальна. По грі з «Оболонню» важко щось сказати, тому що суперник грав у меншості.

- А чи може воротар узагалі стати хорошим головним тренером?
- Кажуть, що ні, але я думаю, що у випадку з Шовковським усе буде добре. Подивимося вже навесні, коли «Динамо» гратиме з «Шахтарем», «Дніпром-1», «Кривбасом».

Володимир Клепач Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 20 травня 2024, 20:59 13

Екс-чемпіон світу – про майбутнє Олександра Усика

Коментарі