Повернення року. Еліна Світоліна отримала нагороду WTA Awards

Українка провела приголомшливий сезон і здобула визнання від WTA

Українська тенісистка Еліна Світоліна отримала нагороду WTA Awards.

Представники Жіночої тенісної організації назвали українку, яка знаходиться на 25-й позиції світового рейтингу, «Поверненням року».

«Еліна Світоліна провела 12 місяців далеко від WTA Tour, щоб привітати у своїй родині дочку Скай, яка народилася у жовтні 2022 року. Світоліна повернулася на корт у квітні 2023 року. До вагітності Світоліна провела більше 200 тижнів поспіль у першій десятці і лише через місяць після довгоочікуваного повернення на корт завоювала свій 17-й титул у кар'єрі на WTA 250 у Страсбурзі.

Її повернення продовжилося чвертьфіналом на Ролан Гаррос, після чого вона повторила свій найкращий результат на турнірах Grand Slam, вийшовши у півфінал на Вімблдоні, перемігши при цьому першу ракетку світу WTA Ігу Свьонтек. За п'ять місяців Світоліна знову злетіла вгору в рейтингу WTA і завершила рік майже так, ніби вона ніколи і не покидала теніс», - зазначили у WTA.

Разом із Еліною на нагороду «Повернення року» претендували Маркета Вондроушова, Кароліна Мухова, Се Шувей та Анастасія Павлюченкова.

Тенісисткою року стала перша ракетка світу Іга Свьонтек.

Нагороди WTA Awards:

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 6

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)