Циганков віддає, Довбик забиває. Жирона перемогла Барселону

Команда українців продовжила переможну ходу

У 16-му турі Ла Ліги зустрілися «Барселона» та «Жирона». У стартовому складі гостей на поле вийшли українці Віктор Циганков та Артем Довбик.

Команди розпочали зустріч у високому темпі, обмінюючись атаками. «Блаугранас» спробували зробити стартовий тиск на оборону гостей, але «біло-червоні» справлялися з натиском суперників. А потім гості провели блискучу контратаку. Коуту довгою передачею запустив у прорив Циганкова, який прострілив на Довбика, і форвард переправив м'яч у ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Господарі продовжили активно атакувати і швидко зрівняли рахунок: Левандовськи головою замкнув навіс із кутового.

Гра продовжувала відбуватися на зустрічних курсах. Два добрі шанси для взяття воріт не реалізував Гутьєррес: в обох випадках м'яч після ударів захисника летів поруч зі стійкою. А з третьої спроби Гутьєррес все ж таки відправив футбольний снаряд у ціль, пробивши у верхній кут з лінії штрафного.

У другому таймі «блаугранас» володіли перевагою. Господарі багато били по воротах, але далеко не завжди ці удари несли загрозу. Активними у складі «Барселони» були Гюндоган та Рафінья, які намагалися завершувати атаки своєї команди. Гості не відсиджувалися в обороні, але нечасто атакували.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ближче до кінця зустрічі тренерський штаб «Жирони» замінив Довбика, а потім Циганкова. І вже без українців «біло-червоні» провели ще одне взяття воріт. Фернандес пройшов Кунде, котрий зіграв невдало, і пробив точно в кут.

На другій компенсованій хвилині Гюндоган таки досяг свого, відправивши м'яч у ворота. Але останнє слово залишилося за «Жироною». Навіс Савіо влучним ударом замкнув Стуані, який замінив Довбика.

Перемога в каталонському дербі дозволила «Жироні» очолити турнірну таблицю та на два очки випередити мадридський «Реал». При цьому «біло-червоні» вперше обіграли «Барселону» (у сьомому матчі).

Чемпіонат Іспанії. 16 тур.

«Барселона» - «Жирона» - 2:4

Голи: Левандовскі (19), Гюндоган (92) - Довбик (12), Гутьєррес (41), Фернандес (81), Стуані (95)

Попередження: Араухо (98) - Блінд (64), Стуані (96)

«Барселона»: Пенья, Кунде, Араухо, Крістенсен (Бальде, 65), Канселу, Гюндоган, де Йонг, Педрі (Фермін, 80), Рафінья (Ф.Торрес, 65), Левандовскі, Фелікс (Ямал, 65).

Запас: Ромеу, Роберто, Астралага, Кохен, Кубарсі

«Жирона»: Гассаніга, Коуту (Фернандес, 78), А.Гарсія, Блінд, Гутьєррес, Лопес, Мартін (Соліс, 87), Е.Гарсія, Циганков (Порту, 78), Савіо, Довбик (Стуані, 74).

Запас: Карлос, Фундіас, Хуанпе, Еспіноса, Мартінес, Кебе

Арбітр: Діас де Мера Ескудерос

«Естаді Олімпіко» (Барселона, Іспанія)

БАРСЕЛОНА - ЖИРОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 травня 2024, 10:09 40

Про це розповів український журналіст Володимир Звєров

Коментарі