Мінмолодьспорту: «Зніміть рожеві окуляри. Рішуче засуджуємо рішення МОК»

Матвій Бідний прокоментував рішення МОК про допуск рф та РБ та ОІ-2024

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний прокоментував рішення Виконавчого комітету МОК про допуск спортсменів рф та рб на ОІ-2024:

«Рішення Виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатись за фейковою нейтральністю - безвідповідальне. Лише днями Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах анонсував, що відповідне рішення МОК буде ухвалювати лише у березні наступного року.

Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. У час війни не вдасться ховатися за білим прапором «нейтральності». Нейтральність у часи, коли у Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової і одна нація намагається знищити іншу - означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям.

Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету.

Єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемирʼя - росія.

Єдина держава, яка намагається провести альтернативу Олімпіаді - росія.

Єдина держава, яка погрожує приїхати на Олімпіаду на танках - росія.

Що ще має зробити росія - кого ще має вбити росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?

Щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року: ми ухвалимо рішення пізніше, після того, як проведемо консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни».

Микола Степанюк Джерело: Мінспорту України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 03:50 30

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі