Скільки пропустить Довбик? Спортивний лікар розповів подробиці травми

Форвард іспанської «Жирони» отримав травму литкового м'яза лівої ноги

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розповів деталі про травму форварда «Жирони» Артема Довбика, який отримав пошкодження литкового м'язу лівої ноги:

«До кінця незрозуміло, коли саме гравець отримав травму, адже у всіх прев'ю до матчу Артема беззаперечно бачили у стартовому складі. Тому є резон підозрювати, що травма сталася на передігровому тренуванні, або навіть на розминці.

Травма литкового м'язу є одною з найнеприємніших м'язових травм, адже зважаючи на анатомічну структуру (близькість до «камбали» та ахіллового сухожилля) та положення (постійно внизу, що сприяє набряку) м'яз довго заживає та часто рецидивує.

Немає під рукою наукових підтверджень, тому тут дозволю собі керуватися власним досвідом: «ікри» - це дійсно головний біль для спортивних лікарів та фізіо.

Невідомо, якого ступеню саме травма і чи задіяний там ахілл, але якщо травма м'язу таки підтвердиться, то Артем вилетів мінімум на 3-4 тижні.

Хочеться вірити, що гравця зняли з матчу чисто з метою перестороги і все закінчиться спазмом або перетренованістю. Але відсутність гравця у заявці може свідчити про гірше».

Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 липня 2024, 17:53 20

Команда не використала шанс залишитися в УПЛ

Коментарі