Жереб плей-оф відбору до Євро-2024 для України. Дивитися онлайн. LIVE

Дивіться 23 листопада о 13:00 жеребкування стикових матчів кваліфікації

23 листопада о 13:00 за київським часом у Будинку європейського футболу у Ньоні (Швейцарія) відбудеться жеребкування стикових матчів кваліфікації Євро-2024.

Заплановано три стикові міні-турніри: 21 березня буде зіграно шість півфіналів, 26 березня - три фінали. Три переможці фіналів доповнять склад учасників фінальної стадії Євро-2024.

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

12 учасників відібрано на основі виступів у Лізі націй 2022/23 - номінально це переможці груп у Лігах А, В та С. Якщо якась із цих збірних вийшла на Євро через кваліфікацію, її місце посідає наступна за рейтингом збірна з цієї ліги.

Можливі суперники для України: Уельс, Ізраїль або Боснія

Якщо від однієї Ліги у стикових турнірах бере участь менше чотирьох збірних, перший вакантний слот надається команді з найкращим рейтингом Ліги націй із Ліги D, тобто Естонії.

Місця, що залишилися, розподілені між збірними з найвищим рейтингом, які не пробилися у фінальну стадію напряму, але при цьому переможці груп у Лігах А, В і С не можуть бути в одному стиковому турнірі з командами з рейтингом вище.

Сформовано півфінальні матчі плей-оф кваліфікації Євро-2024:

Шлях A

Шлях B

Шлях C

За Шляхом С підуть три переможці груп (Грузія, Греція та Казахстан) і найкращий із володарів других місць (Люксембург). Жеребкування не потрібне, матчі відомі.

Шлях B. У жеребкуванні візьмуть участь три володарі других місць у Лізі В: Фінляндія, Україна та Ісландія. За Шляхом В підуть два переможці груп (Ізраїль, Боснія та Герцеговина) та два володарі других місць із трійки (Фінляндія, Україна та Ісландія).

Ізраїль, як переможець групи з найвищим рейтингом, прийматиме півфінал 1, Боснія та Герцеговина прийматиме півфінал 2. Для визначення двох володарів других місць, які зіграють у Шляху, буде проведено жеребкування за участю трьох команд. Для цього в чашу помістять кулі із назвами Фінляндії, України та Ісландії.

Півфінали Шляху B залежать від результатів жеребкування.

Перша витягнута куля:

Друга витягнута куля:

Шлях A. Команда Ліги, що залишилася, зіграє за Шляхом А. Третя витягнута команда вирушить у шлях А і займе останнє вакантне місце.

Шлях А буде сформований з двох команд Ліги А (Польща та Уельс), володаря другого місця з Ліги В, якому дістанеться такий жереб, та Естонії з Ліги D. Жеребкування не потрібно, матчі відомі.

Як визначаться господарі у фіналах стикових матчів?

Проведуть три жеребкування, які визначать, яка півфінальна пара в кожному шляху отримає право зіграти вдома у фіналі стиків. Після завершення відповідного півфіналу, його переможець зіграє на своєму полі проти переможця іншого півфіналу.

Для кожного шляху будуть підготовлені дві кулі, що представляють кожну півфінальну пару: Півфінал 1 та Півфінал 2.

Першу витягнуту кулю визначить, переможець якого півфіналу Шляху C проведе фінал удома. Друга витягнута куля визначить потенційних гостей у цьому матчі. Аналогічна процедура буде проведена для Шляху В та Шляху А.

Жереб плей-оф кваліфікації Євро-2024 для України. Дивитися онлайн LIVE

Відеотрансляція жеребкування проводиться 23 листопада о 13:00 на офіційному сайті УЄФА.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 16:28 213

Срна хоче, щоб більше не було жодних переносів

Коментарі