Поб'є рекорд Джордана: футболки Мессі з ЧС-2022 продадуть за величезну суму

Частину доходів буде передано на благодійність для хворих дітей

Шість футболок аргентинця Ліонеля Мессі, в яких він грав у матчах ЧС-2022, зокрема й у фіналі проти Франції, буде продано з аукціону Sotheby's у Нью-Йорку.

Як повідомляє Dailymail, організатори аукціону мають намір виручити за екіпірування семиразового володаря «Золотого м'яча» понад 8 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 10 млн доларів). Ця сума стане рекордною, заплаченою коли-небудь за спортивну реліквію, - раніше такою була майка «Чикаго Буллз» Майкла Джордана з першої гри фіналу НБА 1998 року, за яку у вересні минулого року виклали 8,1 млн фунтів стерлінгів (10,15 млн доларів).

Додамо, що єдиним лотом буде продано шість футболок Мессі, в яких аргентинець грав у двох матчах групового етапу, 1/8 фіналу проти Австралії, чвертьфіналі проти Нідерландів, півфіналі проти Хорватії та фіналі з Францією.

«Продаж цих шести футболок є монументальною подією в історії аукціонів, пропонуючи вболівальникам та колекціонерам зв'язок із найвищим досягненням Мессі, - йдеться в офіційній заяві організаторів аукціону. - Для Sotheby's велика честь представити та виставити публіці ці безцінні предмети колекціонування, що втілюють у собі явний блиск гравця, який перевизначив межі футбольної майстерності».

Зазначимо, що частина доходів від аукціону буде передана у проект UNICAS, який опікується дитячою лікарнею Сан-Жоан-де-Деу (SJD) Барселони за підтримки Фонду Лео Мессі, для задоволення потреб дітей, які страждають на рідкісні захворювання.

Юрій Вишневський Джерело: Daily Mail
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 травня 2024, 18:07 0

Дивіться огляд матчу 30-го туру УПЛ