Челсі та Ман Сіті можуть бути знижені з АПЛ у Чемпіоншип. Що сталося?

«Евертон» отримав штраф у 10 очок, що відправило ірисок у хвіст таблиці

Англійські клуби-гранди «Манчестер Сіті» й «Челсі» ризикують вилетіти з Прем'єр-ліги після того, як штраф для «Евертона» в 10 очок створив потужний прецедент.

«Іриски» були шоковані покаранням, яке відправило їх у хвіст турнірної таблиці, та планують подати апеляцію.

Тим часом, клуб «Ман Сіті» зіткнувся зі звинуваченнями у 115 порушеннями фінансових правил Прем'єр-ліги, а «Челсі» може зазнати ретельної перевірки у зв'язку з виплатами, пов'язаними з колишнім власником Романом Абрамовичем.

Юрист Стефан Борсон, який консультував «Сіті», прокоментував у Твіттері новини про «Евертон»:

«Не бачачи рішення про присудження штрафу в 10 очок для «Евертона», я вважаю, що це покарання винесено за пряме порушення FFP (фінансового фейр-плей).

Але це підтверджує, що санкції проти «Ман Сіті» (якщо вони будуть доведені), а тепер і проти «Челсі» (якщо їм будуть пред'явлені звинувачення та вони будуть визнані винуватими щодо неврахованих платежів) потенційно можуть призвести до вильоту з АПЛ до Чемпіоншипу».

Потім юрист додав:

«Погляньмо на сьогоднішнє рішення. І ось чому розгляд справи «Сіті» займає так багато часу (набагато довше, ніж справа «Евертона»). Розглянута за короткий період справа «Евертона» насправді була досить банальним випадком порушення P&S.

Випадок з містянами в 10 разів складніший і об'ємніший. У ньому набагато більше нюансів, документів, свідків та експертів. Звісно, слухання займуть певний час».

За «Челсі» виступає український вінгер Михайло Мудрик, за «Ман Сіті» тривалий час грав Олександр Зінченко до переходу в «Арсенал», а Віталій Миколенко є лівим захисником «Евертона».

Микола Степанюк Джерело: Daily Mail
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 травня 2024, 23:48 1

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі