Олег ЛУЖНИЙ: «Лобановський був набагато сильнішим тренером, ніж Венгер»

Колишній захисник «Динамо» та «Арсенала» порівняв двох легендарних спеціалістів

Колишній захисник київського «Динамо» (1989-1999) та лондонського «Арсенала» (1999-2003) Олег Лужний порівняв двох легендарних тренерів: Валерія Лобановського та Арсена Венгера.

- Ви грали під керівництвом одних із кращих тренерів того часу - Валерія Лобановського та Арсена Венгера. Чому вони стали легендарними, у чому полягає їхня особливість? Чому вони вас навчили? Як відрізняються їхні настанови та тренерські ідеї?

- Я вважаю, що Лобановський був набагато сильнішим тренером. Він створював гравців. Тоді як Венгер брав уже готових футболістів. Звісно, Арсен був толковий спеціаліст і хороша людина. Всі поважали його, він був дуже інтелігентним, мав тренерський хист. Водночас Лобановський розвивав футболістів і робив це без великих грошей. Йому потрібен був час, аби зібрати команду, але які ж результати він демонстрував. Проте вони обидва - спеціалісти дуже високого рівня.

Олег Лужний у складі «Динамо» провів 347 матчів, відзначившись 14 забитими голами. У 1999 році «Арсенал» придбав його за 2.75 мільйони євро. За лондонський колектив Олег відіграв 110 поєдинків.

Дмитро Вербинський Джерело: Sportarena
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 травня 2024, 12:51 17

Наставник «Реала» не хоче змінювати переможний склад, але впевнений, що з Тібо шанси будуть вищі

Коментарі